Skupaj pevci skupine Vrelec in kvintet Klopotec

Koncert adventnih in božičnih pesmi v DOSOR-ju

Filip Matko Ficko, torek, 26. december 2017 ob 18:12
Koncert adventnih in božičnih pesmi v DOSOR-ju

Koncert adventnih in božičnih pesmi v DOSOR-ju

Številne nastope v predprazničnih in prazničnih dneh v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, sta v torek, 26. decembra dopoldne, obogatila Kulturno društvo Pevska skupina »Vrelec« Radenci in njihova sekcija vokalni kvintet »Klopotec« Kapela.

»V teh dneh prejemate mnoga voščila, ena so romantična, druga bolj stvarna, ena izvirna, druga uradna in suhoparna. Kaj naj vam zaželimo mi ? Naj bo naša želja tokrat nasvet: ne pozabite nase, imejte se radi, hitite počasi, ljubite življenje, ustavite se tam, kjer so veseli ljudje...« so zapisali pevke in pevci Vokalnega kvinteta »Klopotec« Kapela in Pevske skupine »Vrelec« Radenci ter se s koncertom adventnih in božičnih pesmi napotili k stanovalkam in stanovalcem DOSOR-ja. Zapela je Pevska skupina »Vrelec« samostojno, nato še Vokalni kvintet »Klopotec«, nekaj pesmi pa so zapeli skupaj. Njihov nastop je povezoval Jože Tkalec.

Ob zaključku pevskega nastopa so zapeli svetovno uspešnico »Sveta noč«, kjer so se s svojimi glasovi pridružili tudi poslušalke in poslušalci, nastopajočim pa se je za izvedeni koncert zahvalila v imenu DOSOR-ja Suzana Divjak, ki že vrsto let vodi pevski zbor stanovalk in stanovalcev »Večerna zarja«.


Več v Kultura in izobraževanje