31-letni Pakistanec in 33-letni Nigerijec, ki sta z ilegalci divjala po Mihovcih, v pripor

Voznik je z vožnjo pospešil in policistom skušal zbežati, nato pa vozilo zaustavil in poskušal zbežati še peš. V vozilu je prevažal 14 tujcev, prav tako državljanov Pakistana, ki niso izpolnjevali pogojev za vstop v Republiko Slovenijo.

Prlekija-on.net, sreda, 27. december 2017 ob 12:413
Policija

Policija

Policisti Policijske postaje Ormož so v četrtek, 21. decembra, v večernih urah, v naselju Mihovci pri Veliki Nedelji, poskušali zaustaviti kombinirano vozilo tujih registrskih številk, ki je bilo močno obteženo. Voznik je z vožnjo pospešil in policistom skušal zbežati, nato pa vozilo zaustavil in poskušal zbežati še peš. Policisti so ga prijeli in pri postopku ugotovili, da gre za 31-letnega državljana Pakistana, ki je v vozilu prevažal 14 tujcev, prav tako državljanov Pakistana, ki niso izpolnjevali pogojev za vstop v Republiko Slovenijo.

Naslednjega dne, v popoldanskih urah, pa so policisti Policijske postaje Ormož v gozdu, izven naselja Loperšice, izsledili skupino tujcev (6 državljanov Pakistana in državljana Nigerije).

Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da sta vseh 20 prijetih državljanov Pakistana 21. decembra, čez državno mejo iz Republike Hrvaške v Slovenijo, spravila 31-letni državljan Pakistana in 33-letni državljan Nigerije. Oba sta bila s kazensko ovadbo (308. čl. KZ) privedena k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju, ki je zoper njiju odredil pripor.