Božično novoletni koncert pevk ljudskih pesmi Soside

V cerkvi Sv. Trojice pri Mali Nedelji so odmevale božične in novoletne pesmi

Branko Košti, četrtek, 28. december 2017 ob 18:52
Božično novoletni koncert pri Mali Nedelji

Božično novoletni koncert pri Mali Nedelji

Pevke ljudskih pesmi Soside, ena izmed številnih sekcij KD Anton Krempl Mala Nedelja, so uspešno delovanje v letu 2017 zaključile z Božično novoletnim koncertom v praznično okrašenem ambientu cerkve Svete Trojice pri Mali Nedelji, v kateri  večkrat pojejo tudi ob nedeljskih svetih mašah.

"Dober večer vam, bogdaj", so naslovile prireditev, na kateri so poleg gostiteljic, ob jaslicah zapeli še ljudski pevci Žitni klas iz KD Benedikt, Ljudski pevci okoliških vasi Gomile, kvartet Društva upokojencev Sveti Andraž in Nuša Cimerman ob kitarski spremljavi brata Nejca, v prijeten praznični večer pa so nas popeljali tudi mladi domači instrumentalisti Lucija Novak na orglah, Maša Munda in Ana Majcen s flavto, sestri Ana in Valentina Majcen z violino in flavto, zaključno pesem Sveta noč, katero so skupaj zapeli nastopajoči in obiskovalci, pa so s kitarami spremljali Rene Megla, Janez Majcen in Jana Novak.

Ob zaključku se je predsednica KD Anton Krempl Liljana Peršak s skromnimi darili zahvalila nastopajočim za njihov prispevek k čudovitemu večeru, čestitala za praznike in zaželela vse najboljše v prihajajočem letu. Predsednici se je za uspešno vodenje ljudskih pevk Soside, kakor tudi za vodenje KD Anton Krempl, zahvalila vodja IO JSKD Ljutomer Mira Rrebernik Žižek. Obiskovalci in nastopajoči so se na svoje domove podali z blagoslovom župnika Srečka Frasa.


Več v Kultura in izobraževanje