Na božični večer brezdomcem delili odeje

Že v začetku naslednjega leta pa se bo odvil velik projekt društva, Veliki dobrodelni koncert za Mitjo (Mlado srce nas potrebuje)

Prlekija-on.net, petek, 29. december 2017 ob 19:39
Odeje za brezdomce

Odeje za brezdomce

V Gornji Radgoni je letos zaživelo društvo Beli Tiger, društvo za pomoč in samopomoč ranljivim skupinam. Eno od glavnih prizadevanj društva, ki ga vodi Martin Pučko, je ureditev zavetišča za brezdomne osebe v Radencih, ki bi bil namenjen ljudem, ki so ostali brez bivališča, tudi raznim odvisnikom in ostalim, ki so potrebni pomoči. V tem prizadevanju so letos maja že pripravili dobrodelni koncert.

V decembru pa so med drugim pripravili tudi dobrodelni projekt Podari odejo, v katerem so do 24. decembra zbirali odeje za brezdomce. Ljudje so se na akcijo številčno odzvali, zbrane odeje pa so nato ljudem brez strehe nad glavo razdelili na božični večer, na območju celotne Slovenije.

7. januarja pripravljajo dobrodelni koncert
Že v začetku naslednjega leta pa se bo odvil velik projekt društva, Veliki dobrodelni koncert za Mitjo (Mlado srce nas potrebuje). Mitja Šoštarič iz Lenarta je bil lani poleti kot sopotnik udeležen v hudi prometni nesreči. Poškodba hrbtenjače ga je prikovala na invalidski voziček in od takrat je povsem odvisen od tuje pomoči. Prve tri mesece po nesreči je preživel v UKC Maribor, nato rehabilitacijo nadaljeval v Soči, zaradi poškodbe pljuč je trajalo kar 13 mesecev, da se je spet zaslišal njegov glas. Od junija do oktobra je bival v domu v Novi Gorici, zdaj je končno bližje domu in nadaljuje svojo rehabilitacijo v Zavodu Dornava.

Zgodba in trenutna situacija Mitje se je sodelavcev Belega tigra dotaknila in z veseljem so se odzvali na prošnjo staršev po organizaciji dobrodelnega koncerta njihovega sina. Ta bo potekal v nedeljo, 7. januarja v Športni dvorani Benedikt, s pričetkom ob 15. uri, kjer bodo nastopili številni glasbeni gostje.

Dobrodelni koncert


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje