Kuharske in ustvarjalne delavnice obiskala Dobri mož in Sladki Viki

Na svoj račun so zadnjo soboto v tem letu prišli predvsem pridni otroci, ki jih je obdaril Dobri mož, za zabavo pa je skrbel še Sladki Viki, ki je skupaj z otroki tudi drsal na ljutomerskem drsališču

Prlekija-on.net, sobota, 30. december 2017 ob 15:41
Kuharske in ustvarjalne delavnice na Glavnem trgu

Kuharske in ustvarjalne delavnice na Glavnem trgu

Potem ko so ta december pridne otroke obdarovali že Miklavž, Božiček in Dedek Mraz, jih je v soboto, 30. decembra, na Glavnem trgu obdaril še Dobri mož Društva Kihača. Društvo za ohranitev jedi naših babic Kihača, ki je bilo ustanovljeno lani, je namreč drugič zapored v Ljutomeru pripravilo druženje ob kuharskih in ustvarjalnih delavnicah.

Prireditev je tudi tokrat bila množično obiakana, kjer so se številni obiskovalci lahko dodobra nasitili ob številnih dobrotah, kot so palačinke, pajani kruh, langaš, kvasenice, ... kuhali so tudi enolončnico ter se odžejali s kuhanim vinom in čajem.

Na svoj račun pa so prišli predvsem pridni otroci, ki jih je obdaril Dobri mož, za zabavo pa je skrbel še Sladki Viki, ki je skupaj z otroki tudi drsal na ljutomerskem drsališču.

Dobri mož je obdaril tudi županjo Občine Ljutomer, mag. Olgo Karba, ki se je ob tem zahvalila znanemu prleškemu kulinaričnemu mojstru, vodji društva, Igorju Slokanu, da s svojim društvom skrbi za promocijo prleških jedi tudi preko takšnih dogodkov, kot je bil tokratni.

Namen Društva Kihača je predvsem poučevanje odraslih in mladostnikov o zdravem načinu prehranjevanja z željo, da se odrasli in mladostniki odzivajo kritično na prehrambne resurse in ohranjajo spomin na jedi tukajšnjih babic.


Več v Družabno