Zaradi nepravilne uporabe pirotehnike 30-letnik s poškodbo roke, 22-letnik pa s poškodbo očesa

Najdaljša noč v letu je na Štajerskem minila v znamenju nepravilne rabe pirotehničnih sredstev

Prlekija-on.net, ponedeljek, 1. januar 2018 ob 12:433
Ognjemet

Ognjemet

Policisti na območju PU Maribor, so opravili oglede kar šestih požarov. V večini primerov je bil vzrok požara najverjetneje povezan z nepravilno rabo pirotehničnih sredstev. V Zgornjem Gasteraju je zagorelo gospodarsko poslopje. Zaradi požara je po nestrokovni oceni nastalo za okoli 10.000 evrov materialne škode. Okrog pol enih zjutraj so bili obveščeni o dveh poškodbah zaradi pirotehničnih sredstev. Bolnišnico sta morala obiskati 30-letnik s poškodbo roke in 22-letnik s poškodbo očesa.

Ker bodo nekateri pirotehnična sredstva najverjetneje uporabljali tudi danes, jih pozivajo k pravilni in uvidevni rabi. Ob tem poudarjajo, da je uporaba ognjemetnih izdelkov kategorije F1, katerih glavni učinek je pok, dovoljena le še danes. Pri uporabi pirotehničnih sredstev ni prostora za alkohol in objestnost.

Obravnavali so nekaj prometnih nesreč z materialno škodo. V enem primeru se je ena oseba huje telesno poškodovala - okoli 17. ure je v Mariboru 48-letnik z osebnim avtomobilom trčil v 50-letnega pešca, ki je pri tem utrpel hude telesne poškodbe. Zoper voznika bo zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti podana kazenska ovadba.

Enemu vozniku osebnega avtomobila so zaradi kršitev cestno-prometnih predpisov vozilo zasegli. Za volan je sedel brez veljavnega vozniškega dovoljenja, preizkus alkoholiziranosti pa je odklonil.

Med kaznivimi dejanji so prednjačila poškodovanja tuje stvari in tatvine. 22-krat so posredovali zaradi kršitev javnega reda in miru, v večini primerov na javnem kraju. Tri kršitelje so pridržali zaradi nevarnosti, da bodo nadaljevali s prekrškom, oziroma ga ponovili.

Mariborski policisti želijo vsem srečno in predvsem varno novo leto!


Več v Črna kronika

Policija

Ormoški policisti 60-letnici zasegli naboje

četrtek, 25. april 2024 ob 11:41
Ukradli so les

Obravnavali tatvino lesa iz gozda

četrtek, 25. april 2024 ob 07:34