Obisk in darila dedka Mraza na novoletni dan

Obdaritev v Bivalni enoti Zavoda Hrastovec v Radencih

Filip Matko Ficko, ponedeljek, 1. januar 2018 ob 13:21
Obdaritev v Bivalni enoti Zavoda Hrastovec v Radencih, foto: Marija Erveš

Obdaritev v Bivalni enoti Zavoda Hrastovec v Radencih, foto: Marija Erveš

Po številnih obiskih v vrtcih in šolah, domovih starejših občanov ter na javnih prireditvah je dedek Mraz komaj na novoletni dan uspel opraviti svoj obisk pri varovankah in varovancih Bivalne enote Zavoda Hrastovec v Radencih.

Še malce dremavi po polnočnem praznovanju ter pričakovanju novega leta 2018 so se ob 10. uri dopoldne lahko razveselili obiska tretjega dobrega moža decembra, ki so ga spremljali trije palčki. Za ostale palčke, snežinke in živalce pa je obiskane dedek Mraz zaprosil za opravičilo, ker se jih je lotila gripa in sedaj babica Zima doma skrbi zanje s toplimi čaji in prežganko.

Se je pa dedek Mraz tokrat malce jezil na svojo babico Zimo, ker ni natrosila nič snežink, da ne more dedek na obiske s sanmi. Snega pa si želijo tudi številni malčki, ki bi se radi sankali in smučali. Tako pač sedijo za računalniki ali pa pred televizorjem, kot babica Zima, ki redno spremlja tri televizijske kanale: Kmetijo, Reko ljubezni in Gorskega zdravnika.

Varovanke in varovanci so ob spremljavi glasbe s sintesajzerja dedku Mrazu zapeli tisti znano »Siva kučma, bela brada...«, a tretji dobri mož jim je razdelil darila. Ob slovesu jim je svetoval, da proti koncu leta 2018 zopet napišejo pismo, da jih ne bo pozabil obiskati.


Več v Družabno