Obrtna cona v Ormožu kot investicijska priložnost 2017-2018

Lokacija v Ormožu je opisana kot lokacija, ki ponuja logistiko, poslovne prostore, proizvodne objekte, ...

Prlekija-on.net, torek, 2. januar 2018 ob 18:441
Obrtna cona Ormož

Obrtna cona Ormož

V magazinu Priložnosti v Sloveniji 2017-2018, je predstavljena tudi Obrtna cona Ormož oz. lokacija nekdanje Tovarne sladkorja Ormož, kot lokacija, ki ponuja logistiko, poslovne prostore, proizvodne objekte, ... Opisana je kot 200 tisoč m2 veliko območje z obstoječimi objekti, skladišči, logističnimi stavbami, poslovnimi prostori, parkiriščem, obstoječo industrijsko železniško progo, ...

Obrtna cona Ormož je sicer locirana na vzhodnem delu mesta Ormož, območje pa ureja Odlok o lokacijskem načrtu za obrtno cono Ormož ter je razdeljeno na več parcel, znotraj katerih so, ob upoštevanju obstoječega stanja, predvidene dejavnosti, kot so industrijska proizvodnja, proizvodnja na obrtni ravni, živilsko predelovalna industrija, skladišče vseh vrst blaga, trgovina široke potrošnje na drobno in debelo, splošne storitve, avtoport, gostinstvo, podjetniški inkubator, tehnološki park in sončna elektrarna na objektih.

Skupna površina obrtne cone, ki se ureja s podrobnim prostorskim načrtom, je dobrih 30 ha, od tega je slabih 15 ha na voljo za gradnjo objektov.

Celoten magazin je dosegljiv tukaj, primer Ormoža pa je predstavljen na 12. strani.


Več v Gospodarstvo