Petrolova pomoč družini iz Radencev

Bencinski servis Petrol v Radencih z donacijo Rdečemu križu Gornja Radgona

Prlekija-on.net, sobota, 6. januar 2018 ob 11:591
Donacija Petrola v Radencih

Donacija Petrola v Radencih

Podobno kot že nekaj minulih let, je tudi ob lanskih konec letnih praznikih in s tem decembrom, mesecem upanja in obdarovanja, pri bencinskem servisu Petrola v Radencih potekala krajša slovesnost. Poslovodja omenjenega servisa Miran Kreft je namreč predsednici in sekretarki Območnega združenja Rdečega križa (OZ RK) Gornja Radgona, Silvi Vračko in Katji Makovec, simbolično izročil ček v vrednosti 200 evrov družbe Petrol, s čimer so namesto nakupa poslovnih daril ob novem letu, sredstva prek OZ RK Gornja Radgona, namenili družini iz Radencev, ki je potrebna pomoči.

"Družba Petrol tudi konec letošnjega leta, že sedmo leto zapored, izvaja vseslovensko humanitarno akcijo Naša energija povezuje, s katero sredstva, predvidena za nakup poslovnih daril, nameni posameznikom, društvom in projektom v lokalnih skupnostih, ki jih izberejo zaposleni na Petrolovih prodajnih mestih po Sloveniji. Ob zaključku letošnjega (2017) leta bo družba Petrol v humanitarne namene podarila več kot 60.000 evrov. V sedmih letih bo tako podarjenih skoraj 500.000 evrov," so sporočili iz Petrola.

Veseli so, da se gospodarska rast v Sloveniji nadaljuje in se bo še vsaj nekaj časa nadaljevala. Število ljudi, ki živijo pod pragom revščine in socialne izključenosti se zmanjšuje, vendar še vedno obstaja veliko ljudi, ki živijo v stiski. "V družbi Petrol, kjer sta spoštovanje in srčnost pomembni vrednoti, se zavedajo, da lahko ravnotežje v družbi pomaga soustvarjati vsak od nas. »Kdor želi biti dober, je že dober«, pravi stari pregovor in v tem duhu tudi v letošnjem letu, med številnimi družbeno-odgovornimi projekti, ponovno izvajajo akcijo Naša energija povezuje. Po izboru zaposlenih na Petrolovih prodajnih mestih podpirajo pomoči potrebne posameznike ali projekte in tako z majhnimi dejanji v svojih lokalnih skupnostih pripomorejo k boljšemu življenju."

Po simbolični predaji čeka, pri kateri sta poleg omenjenih prisostvovali še sodelavca na bencinskem servisu Petrol v Radencih, Andreja Bitenc in Radko Tobias, je potekala tudi zakuska, kjer je poslovodja Miran Kreft med drugim povedal: "Vesel sem, da lahko tudi mi delavci v tej prodajalni Petrola, s svojim skromnim prispevkom, pomagamo komu, ki je potreben pomoči".


Več v Kultura in izobraževanje