Ljubezen do kuhanja in peke ter zabave

Letos junija izide pri MK knjiga »220 stopinj poševno«

Filip Matko Ficko, ponedeljek, 8. januar 2018 ob 08:06
Zahvala direktorice DOSOR-ja Mateje Hauser

Zahvala direktorice DOSOR-ja Mateje Hauser

Prvo letošnje srečanje v okviru klepetov ob čaju »Sledi« v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, se je zgodilo 7. januarja zvečer, ko sta bili gostji blogerka Urška Fartelj in diplomirana medicinska sestra Nataša Plohl.

»Izpraševalka« na pogovoru je bila Sabina Barbarič, ki je lahko ugotovila, da na blogu »220 stopinj poševno« blogerka Urška Fartelj deli ljubezen do kuhanja in peke ter zabavo, da uživa v ustvarjanju receptov, ki so enostavni, sveži in družini prijazni... pa čeprav še dve leti nazaj sploh ni kuhala. Je namreč po poklicu medicinska sestra in je obiskovala isto srednjo šolo kot sedaj že diplomirana medicinska sestra Nataša Plohl (njena soseda in prijateljica), ki je zaposlena v DOSOR-ju. Bolezen ter alergije sina so jo nekako »silile« v kuhanje in povsem svoje recepte (tudi po posvetih z mamo in babico) je pričela z drugimi deliti na blogu in ima sedaj neznansko število sledilcev, ki vsakodnevno spremljajo njene kuharske nasvete z recepti in tudi odličnimi spremljajočimi fotografijami. Zanjo, za njene recepte, pa tudi fotografije, se zanimajo že številne znane firme, da je čisto »padla noter«, pri tem sodeluje vsa družina in za letos junija je napovedan pri Mladinski knjigi izid knjige njenih receptov z istim naslovom »220 stopinj poševno« (vse jedi so pri Urški pripravljene v pečici pri 220 stopinjah, so pa »poševne«, po njenem: »Ker pač se vedno ne držimo pravil oziroma receptov - delamo jed iz glave !«).

Običajno jedi, ki jih pripravi Urška povsem na novo, kot »poskusni zajček« preizkusi njena soseda in prijateljica Nataša Plohl. Slednja je ostala v izbranem poklicu, kajti že kot otrok se je z vrstniki igrala »partizane in Nemce« ter vedno bila v vlogi bolničarke, kajti vedno je bil kdo ranjen oziroma poškodovan. Sedaj s prijateljico Urško velikokrat skupaj rekreativno tečeta, čeprav si v življenju običajno »kontrirata« - strinjata se, da se ne strinjata ! Skupaj s svojima družinama tudi dopostujeta ob jadranski obali na Hrvaškem.

Ciljev si ne Urška Fartelj in ne Nataša Plohl ne zastavljata, čeprav že med njima velja dogovor z vsemi naprej opredeljenimi nalogami in vlogami: odpreti lokal in to tedaj, ko bo slednja (Nataša) zadela večji dobitek na lotu !


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje