Mladi Radgončani nizajo uspehe

Vrstijo se malonogometni turnirji v dvoranah

Prlekija-on.net, ponedeljek, 8. januar 2018 ob 20:48
ŠNK Radgona U11

ŠNK Radgona U11

Čeprav nogometna zelenica na radgonskih Tratah sameva to ne pomeni, da nogometaši, zlasti tisti mlajši, počivajo. Različne selekcije namreč nastopajo na turnirjih v dvoranah po Sloveniji in sosednji Avstriji, kjer dosegajo lepe uspehe. Tako je selekcija U-9 ŠNK Radgona sodelovala na »Ivanovem turnirju« mlajših selekcij v Miklavžu na Dravskem polju. In po drugem mestu pred tem, na turnirju v avstrijskem Gnasu, se jim je tokrat uspelo uvrstiti še višje. Tokrat so v konkurenci desetih ekip osvojili 1. mesto. Po napetih štirih tekmah in osvojenem drugem mestu v skupini A, so se radgonski fantje v polfinalu pomerili s prvouvrščeno ekipo iz skupine B NK Železničar in po neodločenem izidu in izvajanju enajstmetrovk so se veselili napredovanja v finale s skupnim rezultatom 3:1. V finalu so se pomerili z ekipo Čarde, katero so premagali z rezultatom 2:1.

Pokal za prvo mesto so prejeli iz rok nekdanjega reprezentanta Slovenije in nogometaša NK Maribor Damirja Pekiča. Poleg tega je za najboljšega vratarja na turnirju bil izbran Mai Hakl (ŠNK Radgona). Radgonske barve so branili: Blaž Šmelc, Mai Hakl, Vito Dolgov, Jan Mlinarič Belak, Žiga Čeh, Jure Wolf in trener Nenad Dolgov.

Selekcije U-10 je istočasno nastopila na mednarodnem turnirju v Stradnu (Avstrija), kjer je sodelovalo 12 ekip. Radgončani so po odličnih predstavah v skupinskem delu zasedli prvo mesto in se uvrstili v četrtfinale, kjer so bili prav tako boljši od nasprotnika. V polfinalu se je odvijala prava drama proti ekipi NŠ Mura, Sobočani so namreč vodili z dvema goloma prednosti, vendar so plavo-beli s Trat še enkrat dokazali, da se igra do zadnjega sodnikovega žvižga in rezultat spreobrnili v svojo korist. V finalni tekmi so fantje nasprotniku od prve sekunde dali vedeti, kakšen je njihov cilj in si tako priigrali zasluženo 1. mesto. Ob zaključku so poželi bučni aplavz, nabito polne dvorane v Stradnu.

ŠNK Radgona: Sergej Pörš, Maj Katan, Jan Čučko, Rene Dedić, Matic Husar, Anej Koroša, Tomaž Šijanec, Staš Bračko. Trener: Emil Bračko.

Po selekciji U-9, je za drugo finale ŠNK Radgona na dvoranskem turnirju v Gnasu 2017 zaslužna tudi selekcija U-11. Fantje so zmagali vse tekme do finalnega obračuna, tudi selekcijo Graškega nogometnega centra s katerim so nato nesrečno izgubili v finalu.

Končni vrstni red: 1. JAZ West DSC, 2. ŠNK Radgona, 3. NŠ Jarenina itd.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport