25-letnik, ki je bil posebno hudo poškodovan v nedeljskem pretepu, umrl

Šlo je za množičen pretep, v katerem je po dosedanjih informacijah policije sodelovalo od 10 do 20 udeležencev, napadena skupina pa naj bi tisto noč praznovala pravoslavni božič

Prlekija-on.net, sreda, 10. januar 2018 ob 09:10
Kriminalistična preiskava tega kaznivega dejanja še vedno intenzivno poteka

Kriminalistična preiskava tega kaznivega dejanja še vedno intenzivno poteka

Iz PU Maribor so sporočili, da so danes ob 0.25 iz UKC Maribor bili obveščeni, da je 25-letnik, ki je bil posebno hudo poškodovan v nedeljskem pretepu na Vodnikovem trgu v Mariboru, umrl.

Kriminalistična preiskava tega kaznivega dejanja še vedno intenzivno poteka, o podrobnostih le-te pa zaenkrat ne morejo dajati informacij.

Kot je znano, je v nedeljo, 7. januarja, na Vodnikovem trgu v Mariboru prišlo do pretepa večih oseb. Na kraj so takoj napotili policiste, ki so vzpostavili javni red. Reševalci so v UKC Maribor prepeljali tri osebe. 25-letnik je pri tem bil resno poškodovan in so se zdravniki za njeno življenje do danes borili.

Med vzpostavljanjem javnega reda so policisti pridržali eno osebo. Uporabili so tudi prisilna sredstva.

Napadalci naj bi na kraj pretepa prišli s črnimi avtomobili, napadena skupina pa naj bi tisto noč praznovala pravoslavni božič. Šlo je za množičen pretep, v katerem je po dosedanjih informacijah policije sodelovalo od 10 do 20 udeležencev.

V teku preiskave so pridobili tudi posnetke več kamer okoliških lokalov, ki bi lahko pojasnile dogajanje okoli krvavega obračuna.


Več v Črna kronika