Poslanec državnega zbora RS Franci Kek na obisku v Gornji Radgoni

Prlekija-on.net, torek, 1. junij 2010 ob 21:40
Franci Kek v Gornji Radgoni

Franci Kek v Gornji Radgoni

Franci Kek, poslanec, režiser, producent in igralec se je na poti v Mursko Soboto, kjer je sodeloval na Soboškem bograč festu, ustavil v Gornji Radgoni, kjer je s člani stranke ZARES Gornja Radgona in drugimi spoznal naravne lepote in okolje ter se seznanil s posameznimi težavami v naši občini in širše.

S članicami in člani odbora si je ogledal Lisjakovo strugo, kjer sta mu predstavnika Zavoda za gozdove Slovenije, Območna enota Murska Sobota, predstavila naravni biserobčine, ki je namenjen rekreaciji in sprostitvi ter ima hkrati edinstveno vegetacijsko sestavo. Poslanec se je seznanil z zgodovino Lisjakove struge in problemom, ki ga povzroči vsakoletno deževje. Sproščen pogovor je nanesel tudi na čistilno napravo, ki bi naj stala v neposredni bližini tega naravnega bisera, kar bo zagotovo spremenilo življenje na koščku zemlje, ki ga številni radgonačni in drugi koristijo za sprostitev. Predstavnik Zavoda za gozdove Slovenije, Stanko ROJKO je poslancu Franciju Keku predstavila tudi problematiko gozdarjev in gozdov v SV delu Slovenije, kjer je za razliko od ostalega dela Slovenije potreba po zasaditvi dreves veliko večja, žal pa je gozdarjev premalo, da bi lahko obvladovali celotno področje.

V sproščujočem okolju Lisjakove struge, smo člani OO Zares – nova politika Gornja Radgona, Francija Keka pogostili s pristno domačo hrano (kruh iz krušne peči in zaseka) ter žlahtno domačo kapljico iz Radgonskih goric.

Svoj obisk je Kek nadaljeval na OOZ Gornja Radgona, kjer se je srečal s predsednikom OOZ Gornja Radgona, Vladom Rojkom. Ob sproščen pogovoru smo prišli do nekaj jasnih problemov, ki so v prihodnosti za Gornjo Radgono lahko ključnega pomena za razvoj gospodarstva in turizma. Največja težava je zagotovo oddaljenost oz. slaba povezava z avtocesto, saj je splošno znano, da dobra povezava oz. hiter vstop na avtocesto pripomore k razvoju kraja v vseh pogledih. Prav tako smo odprli razpravp ali je zaprtje mostu čez reko Muro v sosednjo Avstrijo za ves tovorni promet res najboljša rešitev. Namreč z zaprtjem bodo lokalna podjetja imela več stroškov s prevozom, kar pa posledično poveča stroške končnega izdelka.

Pred odhodom je Franci Kek spoznal še problematiko avtobusne postaje, ki je zagotovo potrebna prenove oz. še bolje preselitve na lokacijo, kjer je sedaj druga avtobusna postaja oz. bivša železniška postaja.


Več v Politika