Na dobrodelnem koncertu zbrali 14 tisoč evrov za Mitjevo rehabilitacijo

V Benediktu so pripravili dobrodelni koncert za Mitja, ki mu je poškodba hrbtenjače za vedno spremenila življenje

Prlekija-on.net, sreda, 10. januar 2018 ob 15:32
Dobrodelni koncert za Mitja

Dobrodelni koncert za Mitja

V Benediktu so minuli konec tedna pripravili dobrodelni koncert za Mitjo Šoštariča iz Lenarta, ki je bil kot sopotnik udeležen v hudi prometni nesreči, poškodba hrbtenjače pa ga je prikovala na invalidski voziček in od takrat je povsem odvisen od tuje pomoči. Prav na dan koncerta je Mitja praznoval 23. rojstni dan.

Na dobrodelni koncert so se odzvali številni domači in znani glasbeni gostje od drugod, Il Divji, Kvatropirci, Anita Kralj Pavkovič, Žan Serčič, Eva Boto, Gorazd Ademovič, Gadi, Irena Vrčkovnik, Ivan Hudnik, Ansambel Šepet, Skater, Štajerski fakini, Stane Vidmar, ... Predsednik društva Beli tiger, ki je organiziralo koncert, Martin Pučko, je ob koncu prireditve povedal, da so za Mitjevo rehabilitacijo zbrali 14 tisoč evrov. Račun na katerega lahko nakažete sredstva je odprt še do konca januarja.

Mitja sicer domačini poznajo kot vedno nasmejanega in veselega mladeniča, ki je z veseljem opravljal poklic avtoličarja, svoj prosti čas pa namenil druženju s prijatelji in igranju računalniških igric. Vedno je bil pripravljen priskočiti na pomoč, doma pomagati pri gospodinjskih opravilih, najmlajšemu bratu pa pri šolskih obveznostih.

Huda prometna nesreča, ki jo je doživel s prijatelji, je njegovo brezskrbno mladost spremenila v bitko za življenje. Na kraju nesreče je reševalcem uspelo Mitjo ohraniti pri življenju, a je utrpel poškodbe pljuč, možganske krvavitve in težko poškodbo hrbtenice, zaradi katere je prestal kar 14-urno operacijo.

Mitja je bil po prometni nesreči dva tedna v komi, po prebuditvi iz kome pa ni čutil svojega telesa, ni mogel premikati rok in nog, zaradi poškodovanih pljuč pa ni mogel govoriti. Po treh mesecih zdravljenja v UKC Maribor je začel svojo rehabilitacijo v URI Soča, kjer je k sreči ponovno začutil svojo desno roko, ki jo zdaj z velikim naporom tudi že malo premika.

Zadnje mesece je Mitja preživel v VD Nova Gorica, zdaj pa se seli v Zavod Dornava, kjer bo nadaljeval rehabilitacijo. Da bi lahko večkrat prišel domov, nujno potrebuje svojim potrebam prilagojeno vozilo, saj je vožnja v osebnem avtomobilu zanj neprimerna in zelo težko izvedljiva.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno