Na obisku v prvi slovenski KFC restavraciji

»Za prste obliznit' dobr« piščanec prvič v Sloveniji

Prlekija-on.net, sreda, 10. januar 2018 ob 15:461
KFC restavracija

KFC restavracija

V sredo, 10. januarja, so predstavniki KFC v družbi slovenskih novinarjev in vabljenih gostov preizkusili najbolj sveže jedi prve KFC restavracije v Sloveniji, ki se nahaja na avtocestnem počivališču Dobrenje vzhod, na odseku Šentilj – Maribor, v bližini meje z Avstrijo. Boštjan Klun je goste ponesel v zgodbo legendarnega Colonela Harlanda Davida Sandersa in jim razkril skrivnosti KFC kuhinje, t.j. način priprave najbolj svežega in okusnega piščanca na svetu. Na druženju je toplo dobrodošlico KFC-ju zaželel tudi župan Občine Pesnica, Venčeslav Senekovič.

Regionalni direktor AmRest odgovoren za slovenski in hrvaški trg Istvan Kormendi je ob medijski pokušini povedal: »KFC Dobrenje je naša prva restavracija v Sloveniji, zagotovo pa načrtujemo širitev tudi na druge lokacije. Cilj je vsekakor postati prva izbira Slovencev za priložnostne obroke s sveže paniranim, hrustljavim piščancem

V nadaljevanju je potrdil, da je KFC v lokalnem okolju odprl kar 35 novih delovnih mest, obenem pa si želijo plodnega sodelovanja z lokalno skupnostjo: »AmRest je največji upravljavec restavracij v Srednji in Vzhodni Evropi, v Sloveniji pa smo prevzeli vlogo ekskluzivnega distributerja za KFC restavracije. V svojem portfelju trenutno beležimo 1500 restavracij s hitro prehrano, restavracij za priložnostno prehranjevanje in kavarn, od Španije pa vse do Kitajske. V tem oziru verjamemo, da je še veliko prostora za širitev tudi v Sloveniji

Gostje so z zanimanjem prisluhnili tudi zgodbi Colonela Sandersa, ki je ob odprtju svoje prve majhne restavracije imel zgolj svoj edinstveni recept in vero v uspeh. Boštjan Klun je doživeto predstavil čare priprave najokusnejšega svežega piščanca na svetu, ki temelji na 70 let starem Originalnem receptu. V povsem sveži restavraciji so tako gostje, preverili kako v KFC kuhinji poteka priprava najznačilnejših KFC jedi, med drugim piščanca Kentucky, hrustljavih perutničk Hot & Spicy Wings ali sendviča Zinger, ki so ga pred kratkim poslali celo v vesolje. Na lastne oči so se lahko prepričali v svežino KFC sestavin, kjer piščančje meso dobavljajo v restavracije od 2- do 3-krat tedensko, nato ga lastnoročno panirajo in pripravijo v restavracijski kuhinji. Sledila je le še degustacija hrustljavega piščanca postreženega v ikonični KFC Košari.

KFC restavracijo lahko obiščete vsak dan med 08.00 in 22.00, v nedeljo med 12.00 in 20.00. Odpiralni čas med prazniki pa lahko preverite na spletni strani.


Galerija


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Gospodarstvo