Izposoja in zamenjava knjig odslej možna tudi v Križevcih pri Ljutomeru

Na polici že lahko najdemo romane, poezijo, enciklopedije, otroško literaturo in še mnogo drugega, knjigobežnico pa je izdelal priznani prleški umetnik Robert Jurak

Prlekija-on.net, sreda, 10. januar 2018 ob 20:25
Knjigobežnica v Križevcih pri Ljutomeru

Knjigobežnica v Križevcih pri Ljutomeru

Občina Križevci je skupaj s Splošno knjižnico Ljutomer pri trgovini Mercator in gostinskem lokalu Klavdija v Križevcih pri Ljutomeru, postavila »knjigobežnico«. Posamezniki so že donirali precejšnje število knjig, ki so jih prebrali in jih več ne potrebujejo v svojih domovih. Tako lahko na polici najdemo romane, poezijo, enciklopedije, otroško literaturo in še mnogo drugega.

Ob otvoritvi knjigobežnice je spregovoril župan Občine Križevci mag. Branko Belec, ki je povedal, da je vesel nove pridobitve za občane, da se bo na ta način tudi dvignila bralna pismenost, da bodo knjige dostopnejše za občane, tudi za starejšo populacijo, saj se knjigobežnica nahaja na precej frekventni lokaciji, kamor dnevno zahaja veliko ljudi. Občane je povabil, naj pridobitev sprejmejo, si izposojajo knjige, prav tako pa jih je povabil, da kakšne knjige, ki so jih že prebrali prinesejo na to lokacijo in jih v branje ponudijo še drugim.

Dogodka se je udeležila tudi direktorica Splošne knjižnice Ljutomer Vesna Laissani s sodelavci, ki je prav tako izrazila zadovoljstvo, da se tiskana beseda širi, saj gre že za tretjo postavljeno knjigobežnico v Prlekiji, z njihovim sodelovanjem. Na otvoritvi so bili prisotni tudi osnovnošolci OŠ Križevci, ravnateljica ter učitelji.

Učenka Ema Horvat je občinstvu predstavila svoj pogled na tiskano besedo, dva Shakespearjeva soneta je prebrala predsednica Kulturnega društva Križevci Silva Duh, s prebranim odlomkom iz knjige pa je svoj pečat dogodku dodal tudi Robert Jurak, ki je knjigobežnico tudi izdelal.


Več v Kultura in izobraževanje