Izdelki izpod spretnih prstov med druženjem

Ročnodelska skupina »Tulipan« v DOSOR-ju

Filip Matko Ficko, petek, 12. januar 2018 ob 08:05
»Tulipanke«

»Tulipanke«

Članice kreativne skupine »Tulipan«, ki že vrsto let deluje kot ena izmed interesnih skupin Društva upokojencev Radenci, se vsak torek dopoldne, med 9. in11. uro, druži se v klubskem prostoru DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci. Sicer pa so tudi društveni prostori že od samega začetka delovanja doma tudi v DOSOR-ju.

V začetku je to bila Medgeneracijska skupina za kakovostno staranje »Sonček«, ki pa se je pred leti preimenovala v »Tulipan«, čeprav je vodja skupine še vedno Slavica Šic, ob njej pa se sedaj druženj redno udeležujejo še dve Nadi, Majda, Marija, Ida, Ivica in Angela. Vsa leta, kar je bivala v DOSOR-ju, se je udeleževala srečanj še stanovalka Marija Rola. Od tedaj pa občasno stanovalke DOSOR-ja sicer pridejo pogledat, kaj počne skupina »Tulipan«, a pridruži se, žal, nobena.

Torkova srečevanja kreativne ustvarjalne skupine »Tulipan« so v glavnem druženje ob ročnih delih: kvačkanje, pletenje, kleklanje, izšivavanje, izdelava gobelinov in še kaj. Ob tem si članice skupine izmenjajo fotokopije vzorcev za različne izdelke. Svoje izdelke pa razstavljajo v avli DOSOR-ja pa na mizah pod steklom.


Več v Kultura in izobraževanje