Neznanec svinjsko kožo v PVC vrečki odvrgel kar med komunalne odpadke

Za omenjeni odpadek mora lastnik poskrbeti sam, saj ni organiziranega zbiranja ter odvoza svinjskih kož

Prlekija-on.net, četrtek, 18. januar 2018 ob 09:406
Svinjska koža (simbolična fotografija)

Svinjska koža (simbolična fotografija)

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v sredo, 17. januarja, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. Ob 13:53 uri so bili obveščeni o delovni nesreči v naselju Sejanci. Med odstranjevanjem telefonskih vodnikov se je zaradi dotrajanosti podrl lesen drog, skupaj z na njega pripetim delavcem. Poškodovani je utrpel lahke telesne poškodbe in zavrnil zdravljenje v SB Ptuj.

Ob 14:31 uri je direktor enega od ormoških javnih zavodov obvestil policijo, da so pri posodah s komunalnimi odpadki opazili odloženo PVC vrečo s svinjsko kožo. O neprimernem ravnanju neozaveščene osebe je bila obveščena ustrezna služba, katera bo poskrbela za odstranitev.

V zvezi samih odpadkov (svinjskih kož) na območju Ormoža je bilo preverjeno, da mora za omenjeni odpadek lastnik poskrbeti sam, saj ni organiziranega zbiranja ter odvoza svinjskih kož. Prav tako je bil opravljen razgovor s predstavnikom Komunalnega podjetja Ormož kateri pove, da je najustreznejši zakop svinjskih kož v gnojno jamo oz. zemljo.

Od 15. 1. do 29. 1. 2018 bo potekal poostren nadzor cestnega prometa MOBITEL ˮVOZIMO PAMETNO!ˮ. Ob rednem delu bodo policisti v cestnem prometu opravljali tudi meritve hitrosti z laserskim merilnikom hitrosti, preverjali psihofizično stanje voznikov in opremljenost vozil z zimsko opremo.


Več v Črna kronika