Goljufi na območju Ljutomera

Na območju Ljutomera dve ženski goljufata predvsem starejše občane

PU Murska Sobota, petek, 4. junij 2010 ob 09:435
Policija

Policija

V preteklem dnevu smo policisti v Pomurju obravnavali dve prometni nesreči. V obeh je nastala samo gmotna škoda. Obravnavani so bili še trije primeri povoženja divjadi. Poleg tega so bila obravnavana tri kazniva dejanja in tri kršitve javnega reda.

S področja kriminalitete so radgonski policisti obravnavali kaznivo dejanje ogrožanja varnosti, ljutomerski pa kaznivo dejanje goljufije. V Gornji Radgoni je neznani storilec iz odprtih prostorov dnevne sobe izvršil tatvino 100 EVR gotovine.

Opozarjamo, da sta se na območju Ljutomera pojavili dve ženski, kateri predvsem od starejših občanov na goljufiv način pridobita določeno vsoto denarja. Ponavadi jim povesta, da so bili izžrebani za vrednejši dobitek, vendar morajo zato predhodno izročiti 200 EVR gotovine. V prodajo pa ponujata tudi različne odeje, za katere se pozneje ugotovi, da so dosti manjše vrednosti, kot so občani zanje plačali.

Javni red je bil kršen 3-krat v zasebnem prostoru. Kršitelji, so se po intervencijah policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Pogostejše  meritve  hitrosti z radarjem bodo danes čez dan na območju policijske postaje Ljutomer.

Tudi danes med 08.00 in 15.00 uro bodo policisti na strelišču v Mačkovcih izvajali vaje v streljanju. Opozarjamo, da je zadrževanje in gibanje na strelišču in v okolici v tem času nevarno.


Več v Črna kronika