Nogometaši ŠNK Radgona dobili že tretjega trenerja

Po Borisu Laziću in Vladu Mauku, še Jože Sečkar

Prlekija-on.net, petek, 19. januar 2018 ob 23:01
Jože Sečkar

Jože Sečkar

Potem, ko so popolnoma odpovedali in prvi del prvenstva v III. SNL, vzhod, končali na zadnjem mestu s samo devetimi točkami, so nogometaši ŠNK Radgona dobili že tretjega trenerja. Kot je znano je dva kroga pred koncem jesenskega dela prvenstva takratnega trenerja Borisa Lazića, začasno zamenjal Vlado Mauko, sedaj pa bo ekipo, ki je v štirinajstih krogih dosegla le tri zmage in utrpela 11 porazov, ob razliki v zadetkih 11:40, vodil nov trener, in sicer Jože Sečkar iz Odrancev. Kot je ob podpisu pogodbe povedal novi trener verjame v nogometaše Radgone, katere očitno dobro pozna. Sam pričakuje tudi nekaj okrepitev, čeprav verjame, da bi tudi s tem moštvom, ob dobrih pripravah, ter z disciplinirano igro vsakega posameznika, lahko osvojili 8. mesto na lestvici, ki garantira obstanek med tretjeligaši. Do 8. mesta loči ŠNK Radgona le pet točk, zato je dejansko vse možno, toda tudi z drugačnim pristopom igralcev, kar pričakuje tudi novi trener.

"Sem sem prišel ker verjamem, da skupaj z igralci in vodstvom kluba lahko veliko naredimo. Ves čas spremljam tekmovanje v III. SNL vzhod in vmes sem si ogledal nekaj tekem ŠNK Radgona, kjer se je videlo, da je v ekipi veliko dobrih fantov. Zato sem prepričan, da lahko hitro stopijo iz rezultatske krize. Verjamem, da bo ekipo okrepilo še nekaj fantov, dobrih tretjeligaških igralcev, ki bi pomagali doseči želene cilje. Ekipe so med seboj zelo izenačene, ob tem Radgona ne zaostaja veliko. Seveda bodo igralci morali nekoliko spremeniti svojo miselnost", nam je ob prvem uradnem gostovanju na radgonskih Tratah povedal Jože Sečkar, ki ni pristaš odhoda nogometašev na obmorske priprave, ker da je v Radgoni veliko možnosti za treninge. Sam verjame, da je morebitna finančna sredstva za priprave na "jugu" bolje porabiti za nakup kakšnega novega igralca.

Novi trener ŠNK Radgona je sicer zelo dobro znan ljubiteljem nogometa v pokrajini ob reki Muri in tudi širše, saj je že od otroštva povezan z najpomembnejšo postransko stvarjo na svetu. Najprej je nogomet igral za domači klub NK Odranci, pred približno tridesetimi leti pa se je podal v trenerske vode. Najprej je bil trener mladincev NK Beltinci, pozneje pa je večinoma treniral članske ekipe. Iz mladinskih vrst je prestopil k beltinskim članom, ki so napredovali do I. SNL, kjer je med drugim bil pomočnik dveh slovitih hrvaških trenerjev Ivana Džalma Markovića in Petra Nadoveze. Po več let treniranja v Beltincih, je Sečkar vodil številne pomurske in štajerske klube, tako medobčinskih kot tretjeligaških ekip, kot so: Črenšovci, Križevci, Bakovci, Grad, Serdica, Turnišče... in zadnje leto dni NK Lenart, ki tekmuje v III. SNL, sever.

Res je sicer, da tudi trenerji niso vsemogoči, in če nimaš kakovostnih igralcev, ki jim ob tem ne moreš plačevati vsaj minimalnega honorarja, je jasno da Sečkarja čaka več kot naporno in težavno delo. Kljub temu pa ljubitelji okroglega usnja v Gornji Radgoni in najbrž tudi sami nogometaši upajo, da jih bo novi trener dobro pripravil, vsaj telesno, potem pa je doseganje ciljev lažje. In zato bodo radgonski nogometaši začeli s pripravami že zadnji konec tedna v januarju, in sicer v soboto, 27.1. ob 19. uri na Tratah. Tako se bodo fantje gotovo dobro pripravili, saj se prvenstvo nadaljuje 18. marca, ko ŠNK Radgona gostuje v Hotizi. Seveda bo vmes tudi kar nekaj pripravljalnih tekem.


Več v Šport