Odbojkarji tokrat nadaljujejo sezono uspešno

Igralci OK Radenci »ciljajo« na vrh prvenstvene lestvice 3. DOL

Filip Matko Ficko, nedelja, 21. januar 2018 ob 12:36
OK Radenci - OK SIP Šempeter II

OK Radenci - OK SIP Šempeter II

Ekipa Odbojkarskega kluba Radenci je v času od lanskega 16. decembra do letošnjega 20. januarja »prezimila« na 2. mestu devetih moštev 3. državne odbojkarske lige, moški – vzhod, s skupno 22 zbranimi točkami. Prvenstvo se je zanje nadaljevalo z 10. krogom 20. januarja zvečer, ko so gostili v Veliki športni dvorani v Radencih ekipo Odbojkarskega kluba SIP Šempeter II iz Savinjske doline, ki je »prezimila« na 5. mestu z 12 točkami.

Gostom slovenske »domovine hmelja« tokrat ni uspelo, kajti trener Dragan Bojinović je prispel z ekipo mladih igralcev: Anže Marovt (kapetan), Žak Javornik, Kristjan Herodež, Jernej Štojs, Anej Krajnc, Vladimir T. Tcaciuc, Mihai Turcu, David Pušelc in libero Adrian Rexhaj Romih. Bila pa je za tekmo na domačem terenu toliko bolj pripravljena ekipa OK Radenci pod vodstvom trenerja Igorja Prše in njegovega pomočnika Zvonka Zamude: Tomaž Ajlec, Timotej Šiftar, Aleš Šadl, Blaž Ajlec (kapetan), Primož Horvat, Uroš Kovačec, Staš Viher, Nik Škrjanec, Gašper Zamuda, Rok Šinko ter libera Rihard Küplen in David Novak.

Tekmo je sodila tokrat naslednja trojka: prvi sodnik Andrej Šiftar iz Murske Sobote, drugi sodnik Tomi Špindler in pri zapisniku Žan Stajnko (oba iz Ljutomera).

V prvem setu so se domači odbojkarji »izkazali« ter si priigrali 1 : 0, v točkah 25:16. V drugem setu so enako nadaljevali in bilo je 2 : 0, v točkah 25:13. V tretjem setu so mladi gostje »pritisnili« in celo vodili do 10 : 5, na koncu pa so domači igralci OK Radenci tudi ta set priigrali v svojo korist in bilo je 3 : 0, v točkah 25:22. Skupni rezultat torej 3 : 0 ! Največ točk za ekipo OK Radenci so prispevali: Blaž Ajlec (19), Nik Škrjanec (15) in Tomaž Ajlec (8).

Naslednjo soboto, 27. januarja, so Radenčani zopet gostitelji, kajti ob 19. uri se jim bo v Veliki športni dvorani v Radencih (kjer je že nameščen novi semafor !) »postavila po robu« ekipa Odbojkarskega kluba Hoče II, ki je na lestvici trenutno tretja (17 točk), OK Radenci so s 25 točkami tik za vodečo ekipo OK Slovenska Bistrica (26 točk).


Več v Šport