Glasbenica Ditka in pesnik Feri Lainšček na turneji po Sloveniji

Nastopila bosta tudi na občinskih prireditvah ob kulturnem prazniku v Gornji Radgoni, Apačah in Rogašovcih

Prlekija-on.net, nedelja, 21. januar 2018 ob 18:21
Ditka in Feri Lainšček - Ne bodi kot drugi

Ditka in Feri Lainšček - Ne bodi kot drugi

Pevka in kitaristka Ditka in pesnik Feri Lainšček bosta februarja nadaljevala uspešno zimsko turnejo po Sloveniji. S spremljevalno glasbeno zasedbo in koncertom uglasbene poezije z naslovom Ne bodi kot drugi bosta 7. februarja gostovala v Kulturnem domu v Desklah, 9. februarja v Gledališču Toneta Čufarja na Jesenicah, 14. februarja v Narodnem domu v Mežici, 15. februarja v Hribarjevi dvorani na Ljubljanskem gradu in 16. februarja v Narodnem domu v Celju. Poleg tega bosta nastopila tudi na občinskih prireditvah ob kulturnem prazniku v Gornji Radgoni, Apačah, Novi Cerkvi in Rogašovcih.

Ustvarjalce je pred leti združila pesem Ferija Lainščka z naslovom Ne bodi kot drugi, ki jo je uglasbil Gorazd Čepin, v Ditkini izvedbi pa je postala uspešnica. Sledilo je ustvarjalno sodelovanje, nastale so številne skupne skladbe, izšle sta zgoščenki Ne bodi kot drugi in Ne spreminjaj me, glasbenica in pesnik pa sta pogosto skupaj tudi na odru. Njun literarni in glasbeni program se je iz klubskih in komornih prostorov spontano preselil na večje odre v mnogih krajih po Sloveniji in v zamejstvu.

Spremljevalno glasbeno skupino na teh nastopih sestavljajo: klaviaturist Gorazd Čepin, kitarist Jure Praper, kontrabasist Ilj Pušnik in tolkalist Dani Hartman. Producent dogodkov je Gogo Music.

Foto: Nika Hölcl Praper


Več v Kultura in izobraževanje