Mladoletni pijan sin doma razgrajal sredi belega dne

Po intervenciji je bil zaradi zdravstvenih težav odpeljan v UKC Maribor

Prlekija-on.net, ponedeljek, 22. januar 2018 ob 08:315
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog med vikendom obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 19. januarja, ob 8:55 uri so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom na lokalni cesti v naselju Bratonečice. S kraja je pobegnil voznik večjega osebnega avtomobila (lahko bi bil znamke Lada, tip Riva)  krem/bež/oker barve, s pripeto večjo avto prikolico, ki je širša od vlečnega vozila. Prikolica ima povišane stranice. Na vozilu so bile nameščene neznane madžarske registrske tablice.

Občane, ki bi opazili navedeno vozilo, naprošajo, da takoj obvestijo tukajšnjo Policijsko postajo na štev. 741-08-50 ali pa interventno številko 113.

V soboto, 20. januarja, ob 11:23 uri so bili obveščeni o najdbi neeksplodiranega ubojnega sredstva v naselju Loperšice. Na kraju je bilo ugotovljeno, da gre za granato iz I. svetovne vojne. Za varno ostranitev so poskrbeli strokovnjaki.

Ob 14:00 so intervenirali v naselju Središče ob Dravi. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je domov prišel mladoletni pijan sin, kateri je prišel razgrajat. Po intervenciji je bil zaradi zdravstvenih težav odpeljan v UKC Maribor. Zoper mladoletnega kršitelja bo podan obdolžilni predlog na sodišče, zaradi kršitev določil Zakon o varstvu javnega reda in miru.

Od 15. 1. do 29. 1. 2018 bo potekal poostren nadzor cestnega prometa MOBITEL ˮVOZIMO PAMETNO!ˮ. Ob rednem delu pa bodo policisti v cestnem prometu opravljali meritve hitrosti z laserskim merilnikom hitrosti, preverjali psihofizično stanje voznikov in opremljenost vozil z zimsko opremo.


Več v Črna kronika