Kriminalistična preiskava zaradi suma davčne zatajitve v Ključarovcih

Kriminalisti sodelujejo v hišnih preiskavah na treh lokacijah, v Ključarovcih na sedežih družbe MS Ključarovci in Agrinspe ter v Gančanih in na Tišini

Prlekija-on.net, torek, 23. januar 2018 ob 09:189
Kriminalistična preiskava v Ključarovcih

Kriminalistična preiskava v Ključarovcih

V torek, 23. januarja, od zgodnjih jutranjih ur, murskosoboški kriminalisti na treh različnih lokacijah izvajajo kriminalistično preiskavo. Kriminalisti po neuradnih informacijah preiskujejo sum storitve kaznivega dejanja davčne zatajitve. Znan prleški podjetnik in rejec konj kasačev, Marko Slavič, naj bi bil s svojim podjetjem vpleten v manipulacije z obračunom davka pri uvozu in izvozu blaga. Pri tem naj bi šlo za precej fiktivnih poslov.

Kriminalisti opravljajo hišne preiskave na treh lokacijah, v Ključarovcih na sedežih družbe MS Ključarovci in Agrinspe ter v trgovinah v Gančanih in na Tišini. V hišnih preiskavah iščejo predmete, ki bi jih lahko uporabili kot dokaz v predkazenskem postopku. Slavič je v preteklosti sicer že bil obtožen poslovne goljufije, ponareditve ali uničenja poslovnih listin in povzročitve stečaja z nevestnim gospodarjenjem in si takrat s priznanjem prislužil dvajsetmesečno zaporno kazen, ki jo je odslužil z družbenokoristnim delom.

Neuradno naj bi šlo za preko 50 milijonov evrov škode, ki naj bi jo Slavič in njegovi poslovni partnerji iz drugih evropskih držav storili prek manipulacije z obračunom davka pri uvozu in izvozu soje.


Več v Črna kronika