Nov singl z videospotom skupine The Margins

Find Your Way, ki tako kot z glasbo tudi z besedilom lucidno išče (pravo) pot skozi življenje

Prlekija-on.net, sreda, 24. januar 2018 ob 10:02
The Margins, foto: Vanessa Tivadar/ Vanessa Tivadar Photography

The Margins, foto: Vanessa Tivadar/ Vanessa Tivadar Photography

Četrti singl skupine The Margins je rahlo psihadeličen komad Find Your Way, ki tako kot z glasbo tudi z besedilom lucidno išče (pravo) pot skozi življenje. Avtor besedila je Aljaž Gyurica, za mix in mastering je poskrbel Denis Horvat, prav tako za produkcijo, glasba je avtorsko delo skupine The Margins.

Peti komad na prvencu Bella Insania je v počasnejšem ritmu in z bolj alter zvokom, kot smo ga poslušali pri prejšnjih singlih. Video je nastal v sodelovanju Aljaža Gyurice, ki ga je posnel, in Jureta Jerebica, ki je poskrbel za montažo.

"Find Your Way je nastal ob stiku z ljudmi, ki so bili psihično na dnu in se niso bili zmožni sami pobrati. Še težje je, ker se počutijo zaradi tega zavrnjeni in stigmatizirani. Najmanj, kar lahko za človeka v stiski naredimo je, da ga poslušamo in mogoče poklonimo kakšno vzpodbudno besedo. To lahko naredi vsak. Mogoče bo prav tista beseda nekomu v veliko tolažbo," razmišlja Aljaž, ki je tudi napisal besedilo.

The Margins se s pričetkom pomladi odpravljajo na koncertne odre, kjer bodo svojo ploščo Bella Insania predstavili še v živo pred publiko. Najprej bodo nastopili v Lendavi in v Čakovcu (hr), nato pa pot nadaljevali po Sloveniji vse do Obale.


Več v Glasba in film