Radgončani odlični v Slovenskih Konjicah

Natalija in Nejc s po dvema zlatima medaljama

Prlekija-on.net, torek, 30. januar 2018 ob 09:43
Kar 611 tekmovalcev in tekmovalk iz 94 klubov oz. 16 držav (celo iz Brazilije in Bangladeša), se je udeležilo velikega mednarodnega karate tekmovanja za "Pokal Slovenskih Konjic 2018", ki ga je omenjenem mestu pripravil domači Karate klub Seki Sv. Jernej. Prav za omenjeni klub nastopa tudi Nejc Sterniša iz Lomanoš in zato je še posebej vesel, da je na tekmovanju osvojil kar tri odličja, in sicer dve zlati v kadetski konkurenci, posamično in ekipno, in eno bronasto medaljo v konkurenci mladincev. V klubu so najbolj veseli, da je Nejc osvojil zlato v svoji kategoriji med kadeti, kar je lepa popotnica za Evropsko prvenstvo v ruskem Sočiju, kamor je že odpotoval. Iz njegovega kluba je zraven v Rusijo odpotovala tudi Nia Ganzitti, katera je prav tako na turnirju v Slovenskih Konjicah osvojila dve zlati in eno bronasto medaljo.

Sicer pa je v Slovenskih Konjicah nastopila tudi močna zasedba Shotokan karate–do kluba Gornja Radgona. Pod vodstvom trenerja Predraga Grujića so se nameč turnirja udeležili: Kristjan Klemenčič, Natalija Muhič, Blaž Klobasa, Florjan Tobias Leithner in Mišel Čuček, ki so prav tako bili nadvse uspešni. Še najbolje se je odrezala Natalija Muhič, ki je osvojila dve prvi mesti, in sicer v kategoriji kate članice in kate veteranke + 35. S tem si je Natalija prvič priborila kategorizacijo državnega razreda. Drugo mesto je dosegel Blaž Klobasa v kategoriji kate mladinci, in 3. mesto v kategoriji kate kadeti, kjer je tretji bil tudi Kristjan Klemenčič. Blaž in Kristjan sta si s tem rezultatom podaljšala kategorizacijo po merilih Olimpijskega komiteja Slovenije. Brez medalj sta tokrat ostala Florjan Tobias Leithner, ki je kategoriji športne borbe +70 kg zasedel 5. mesto, ter Mišel Čuček, ki je bil šesti v konkurenci kate kadeti.

Seveda ne gre prezreti niti odličnih dosežkov dveh tekmovalcev – borcev iz KK Radenci, in sicer je Sani Skotnik v kategoriji borbe mladinci -61 kg, zasedel 1. mesto, drugi pa je v kategoriji borbe ml. kadeti -45 kg, bil Mark Dokl.


Več v Šport