Podelitev priznanj najboljšim prostovoljcem leta 2009

Prireditev Prostovoljec leta 2009 na Brdu pri Kranju

Dejan Razlag, sreda, 9. junij 2010 ob 23:22
Podelitev priznanj najboljšim prostovoljcem leta 2009

Podelitev priznanj najboljšim prostovoljcem leta 2009

V sredo, 9. junija, je v dvorani Grandis v Kongresnem centru Brdo na Brdu pri Kranju potekala zaključna prireditev Prostovoljec leta 2009, kjer so podelili priznanja najzaslužnejšim prostovoljcem v preteklem letu. Predsednik republike dr. Danilo Türk je s soprogo Barbaro Miklič Türk priredil sprejem za prostovoljce, kjer je udeležence prireditve nagovoril in podelil priznanja za Naj prostovoljski projekt 2009.

Na prireditvi sta bila prisotna tudi minister za delo, družino in socialne zadeve Ivan Svetlik in predsednik Mladinskega sveta Slovenije Kamal Izidor Shaker, ki sta prav tako nagovorila zbrane v dvorani.

Priznanje naj prostovoljka in naj prostovoljec v kategoriji do 19. leta sta prejela Ula Kočevar iz Metlike in Klemen Balanč iz Slovenskih Konjic, priznanje v kategoriji od 20. do 30. leta sta prejela Mojca Urh iz Cerkelj na Gorenjskem in Sebastjan Šeremet iz Novega mesta, priznanje naj prostovoljka in prostovoljec 2009 v kategoriji nad 30 let pa sta prejela Jasminka Salanović iz Ljubljane in Janko Potočnik iz Sp. Kamenščaka.

Priznanje za naj prostovoljski projekt 2009 je šel v roke Osnovni šoli Stranje za projekt Prostovoljno in ustvarjalno delo mladih - model vzgoje in izobraževanja.

Priznanja so prejeli tudi številni drugi prostovoljci, med njimi svetnik Občine Ljutomer Janez Vencelj iz Stare Ceste.


Več v Kultura in izobraževanje