Kulturni popoldan in otvoritev razstave znamk

Bogate popoldanske urice v radenskem DOSOR-ju

Filip Matko Ficko, sreda, 7. februar 2018 ob 08:19
Kulturni popoldan v predprostoru DOSOR-jeve knjižnice, foto: Marija Erveš

Kulturni popoldan v predprostoru DOSOR-jeve knjižnice, foto: Marija Erveš

V DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, je literarni krožek v čast slovenskega kulturnega praznika pripravil »Kulturni popoldan« in sicer v torek, 6. februarja popoldne, ob 16. uri v predprostoru domske knjižnice. Že uro pozneje pa je v razstaviščni avli DOSOR-ja, v pritličju, potekala otvoritev razstave znamk zimskih olimpijskih iger.

V uvodu kulturnega popoldneva so nastopili članice in člani prijateljske skupine - pevskega zbora »Večerna zarja« iz DOSOR-ja, ki jih po strokovni plati vodi dipl. med. sestra, mag. Suzana Divjak, ob pomoči sodelavke Mojce Kumlanc. Ker voditeljica Suzana Divjak konec februarja odhaja iz DOSOR-ja na novo delovno mesto, ji je bila izročena zahvalna listina. »O, Vrba« so deklamirale zaposlene pod vodstvom Andreje Lenartič, slišali smo lahko pesmi, ki jih zapisujeta stanovalca DOSOR-ja, Brigita Živec (njeni pesmi je prebrala Bea Baboš Logar) in Rafael Lapajne, prebrana je bila ena izmed zgodb nekdanje stanovalke DOSOR-ja Jožice Rajšter (tekst je brala Malči Prelog), z deklamacijami pa so sodelovali osnovnošolci (Andromeda Gabor, Nik Golub in Katarina Rantaša)) in srednješolci (Nina Hari in Maša Hahn) ter harmonikarka, šestošolka Eva Tompa. Nagovor o poetu dr. Francetu Prešernu je imel spodaj podpisani, ki je v duetu s stanovalko Vido Toš zapel Prešernovo »Od železne ceste«.

Še isti popoldan, ob 17. uri, so v razstaviščni avli DOSOR-ja odprli razstavo znamk z zimskih olimpijskih iger, kajti 9. februarja se prično letošnje 23. zimske olimpijske igre v Pyongčangu v Južni Koreji. Znamke razstavlja Mladen Puškaš, dolgoletni filatelist iz Radenec. Ob tem naj dodamo, da je to že njegova četrta tovrstna razstava v DOSOR-ju, zatorej mu je ob tej priložnosti bila izročena pisna zahvala. V spremljajočem kulturnem programu je sodelovala z igranjem na harmoniko ter petjem osnovnošolka Eva Tompa.


Več v Kultura in izobraževanje