Proslava slovenskega kulturnega praznika na OŠ Mala Nedelja

Ob kulturnem prazniku so uradno odprli knjigobežnici v vrtcu in v šoli

Branko Košti, sobota, 10. februar 2018 ob 09:53
Slovenski kulturni praznik na OŠ Mala Nedelja

Slovenski kulturni praznik na OŠ Mala Nedelja

Kulturno dogajanje na OŠ Mala Nedelja je ves čas bogato in pestro, o čemer priča tudi, s strani Javnega sklada za kulturne dejavnosti RS podeljen naziv »kulturna šola«. Učenci z raznovrstnim kulturnim programom popestrijo vse proslave in prireditve v krajevnih skupnostih Mala Nedelja in Radoslavci, ki jih organizira Kulturno društvo Anton Krempl ali ostala društva in organizacije. Skozi šolsko leto pa pripravijo kar nekaj šolskih proslav v kulturnem domu ali v telovadnici šole.

Ena takih prisrčnih prireditev se je v telovadnici šole odvila v sredo, 7. februarja. Na njej so z raznovrstnim pevskim, recitacijskim in dramskim programom, počastili Slovenski kulturni praznik. Ob tej priložnosti so tudi uradno odprli knjigobežnici v vrtcu in šoli.

Knjigobežnici v garderobah šole in vrtca delujeta že od novembra lani, po sistemu VZEMI, PREBERI, VRNI ali OBDRŽI. Literatura je na razpolago otrokom in staršem. V tem času so se na policah izmenjale številne knjige, revije in brošure. Na ta način želijo vzpodbuditi branje otrok in odraslih.


Več v Družabno