Slovenski kulturni praznik na OŠ Mala Nedelja

Slovenski kulturni praznik na OŠ Mala Nedelja

Kulturno dogajanje na OŠ Mala Nedelja je ves čas bogato in pestro, o čemer priča tudi, s strani Javnega sklada za kulturne dejavnosti RS podeljen naziv »kulturna šola«. Učenci z raznovrstnim kulturnim programom popestrijo vse proslave in prireditve v krajevnih skupnostih Mala Nedelja in Radoslavci, ki jih organizira Kulturno društvo Anton Krempl ali ostala društva in organizacije. Skozi šolsko leto pa pripravijo kar nekaj šolskih proslav v kulturnem domu ali v telovadnici šole.


Ena takih prisrčnih prireditev se je v telovadnici šole odvila v sredo, 7. februarja. Na njej so z raznovrstnim pevskim, recitacijskim in dramskim programom, počastili Slovenski kulturni praznik. Ob tej priložnosti so tudi uradno odprli knjigobežnici v vrtcu in šoli.

Knjigobežnici v garderobah šole in vrtca delujeta že od novembra lani, po sistemu VZEMI, PREBERI, VRNI ali OBDRŽI. Literatura je na razpolago otrokom in staršem. V tem času so se na policah izmenjale številne knjige, revije in brošure. Na ta način želijo vzpodbuditi branje otrok in odraslih.

Morda vas zanima tudi


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.