Tudi na Cvenu so se poklonili Prešernu

Na kulturni praznik so se Francetu Prešernu na Cvenu poklonili s kratkim kulturnim programom, ki so ga pripravili recitatorji KD Cven

Sara Vinkovič, nedelja, 11. februar 2018 ob 11:12
Kulturna proslava na Cvenu

Kulturna proslava na Cvenu

V četrtek, 8. februarja, na kulturni praznik, so se Francetu Prešernu na Cvenu poklonili s kratkim kulturnim programom, ki so ga pripravili recitatorji KD Cven. Prireditev je vodil Matic Barta, svoje pesmi pa je recitirala Olga Majcen. Zdravljico in ostale pesmi je zapel MePZ Cven-Pristava.

S kratkim nagovorom je vse navzoče pozdravil profesor zgodovine na GFML, Franci Čuš, kot gostje pa so nastopile tudi učenke Glasbene šole Murska Sobota, in sicer Ajda Mörec, Hana Taškov in Lara Lutar, skupaj s Felicito Heric Taškov, mentorico flavtistkam. Pesem, ki so jo ustvarili učenci POŠ Cven, pa je zrecitiral Henrik iz Krapja.

Na koncu pa so še enkrat vsi skupaj čestitali in zaploskali Tanji Trstenjak, članici KD Cven, ki je prejemnica Miklošičevega priznanja za leto 2018.


Galerija


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Kultura in izobraževanje