Odbojkarjem Radencev ni uspelo priti na vrh

Radenci – Sl. Bistrica 2 : 3 (20:25; 13:25; 25:19; 25:23;11:15)

Filip Matko Ficko, nedelja, 11. februar 2018 ob 16:031
OK Radenci

OK Radenci

Ekipa Odbojkarskega kluba Radenci je na pustno soboto, 10. februarja, na domačem igrišču Športne dvorane v Radencih, gostila v 13. krogu tekmovanja v 3. državni odbojkarski ligi, moški – vzhod, vodečo ekipo Odbojkarskega kluba Slovenska Bistrica. Radenčanom se ni uspelo »maskirati v zmagovalca«, kajti izgubili so z rezultatom 2 : 3.

V prvem nizu so gostje iz Slovenske Bistrice hitro povedli in jih Radenčani niso uspeli dohiteti. Rezultat prvega niza je bil v korist gostov 20 : 25 (0 : 1). Še prepričljivejšo igro so gostje prikazali v drugem nizu, ki so ga priigrali v svojo korist 13 : 25 (0 : 2). Tedaj je kazalo, da se bo uresničil ljudski pregovor »V tretje gre rado«, a so se Radenčani »pobrali« ter si priigrali tretji niz s 25 : 19 (1 : 2). To jim je dalo »poleta« in tudi v četrtem nizu so premagali goste iz Slovenske Bistrice, čeprav dokaj tesno s 25 : 23 (2 : 2). In takrat se je še enkrat pričakovalo rek ljudstva »V tretje gre rado«, a tudi tedaj ni bilo tako. »Na krilih« številnih navijačic in navijačev, ki so prišli bodrit odbojkarje iz Slovenske Bistrice (z ragljami, bobnom, lesenimi ploščicami…), so v petem nizu gostje domače odbojkarje OK Radenci premagali z 11 : 15 (2 : 3).

Tekmo je sodila naslednja trojka: Robert Ledenik iz Miklavža na Dravskem polju (prvi sodnik), Boris Špacal iz Lovrenca na Dravskem polju (drugi sodnik) in Saška Belec iz Veržeja pri zapisniku.

Pod vodstvom trenerja OK Radenci Igorja Prše in njegovega pomočnika Zvonka Zamude so igrali: Tomaž Ajlec, Timotej Šiftar, Gregor Ratek, Primož Horvat, Blaž Ajlec (kapetan), Alen Repija, Uroš Kovačec, Boris Grut, Staš Viher, Bogdan Marič, Nik Škrjanec, Rok Šinko ter libera Aleš Šadl in David Novak.

Za OK Slovenska Bistrica so igrali: Niko Akrap, Nace Podgrajšek, Darjan Lamut, Cene Štern, Matic Korošec, Rok Frešer, Blaž Viher, Mihael Zotler (kapetan), Tilen Založnik, Vitan Šlamberger ter libera Toni Jugovec in Damjan Arbeiter.


Več v Šport