Najstarejša občanka Križevcev praznuje 105. rojstni dan

Jožefa Kovačič iz Logarovcev je 12. februarja dopolnila 105 let

Prlekija-on.net, ponedeljek, 12. februar 2018 ob 15:54
Torta za Jožefo

Torta za Jožefo

Jožefa Kovačič iz Logarovcev je 12. februarja dopolnila 105 let. Ob tej priložnosti jo je obiskal župan Občine Križevci mag. Branko Belec in predsednica Društva upokojencev Križevci Milica Hamler. Vrstili pa so se tudi obiski svojcev in prav vsi so ji zaželeli predvsem zdravja, ki ga človek vseskozi najbolj potrebuje.

Jožefa se v teh dneh zadržuje predvsem v postelji, saj ji je zaradi starostnih tegob začelo pešati zdravje. Zaradi utrujenosti večino dneva prespi. Še vedno pa ne potrebuje zdravstvene oskrbe, saj ne čuti nobenih bolečin in nima bolezenskih znakov, le visoka starost je tista, zaradi katere si želi predvsem počitka v domači postelji.

Jožefa živi z nečakom in njegovo družino, ki lepo skrbijo za teto in ne razmišljajo, da bi jo namestili v dom starejših občanov, saj si je Jožefa starost zmeraj želela preživljati doma, v Logarovcih. Nečak je mnenja, da je potrebno skrbeti za starejše ljudi in jim pomagati, saj se dobro vrača z dobrim. Ob praznovanju so ji domači pripravili tudi rojstnodnevno torto po recepturi, ki jo tudi sama nekoč uporabljala pri peki slaščic, saj je bila odlična kuharica v Beogradu.Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Kultura in izobraževanje