Radgonski tretjeligaš remiziral z Veržejem

Na prvi pripravljalni tekmi, ki je potekala na igrišču z umetno travo v avstrijskem Stradnu, so Radgončani presenetljivo remizirali proti prleškemu članu II. SNL

Prlekija-on.net, ponedeljek, 12. februar 2018 ob 18:52
ŠNK Radgona - Veržej

ŠNK Radgona - Veržej

Čeprav vreme ni pretirano namenjeno nogometašem, saj so igrišča večinoma pod snegom, so tudi nogometaši ŠNK Radgona, ki so s pripravami za nadaljevanje prvenstva začeli zadnjo soboto v januarju, že odigrali prvo pripravljalno tekmo. Tako novi trener Jože Sečkar, kot igralci in tudi vodstvo kluba se zavedajo, da samo dobro pripravljena in uigrana ekipa lahko pomladi upa na boljše predstave in rezultate v III. SNL, vzhod. In če se po jutru dan pozna, se Radgončanom piše boljša prihodnost.

Na prvi pripravljalni tekmi, ki je potekala na igrišču z umetno travo v avstrijskem Stradnu, so namreč varovanci trenerja Jožefa Sečkarja presenetljivo remizirali proti prleškemu članu II. SNL, ekipi Veržeja. Bilo je 1:1 (1:1), oba zadetka pa sta bila dosežena že v 1. polčasu. Glede na trenutno fazo priprav sta oba trenerja, Jožef Sečkar in Janko Irgolič, lahko zadovoljna s tistim, kar so njuni nogometaši pokazali. To še posebej velja za Radgončane, ki so po dveh tednih priprav, prikazali dober pristop igri in če bo tako borbeno in požrtvovalno tudi v prvenstvu...

Veržej je sicer prvi povedel, že v 9. minuti, ko je šele po tretjem poskusu zadel Jure Volmajer, za ŠNK Radgona pa je izenačil Borut Bračič v 36. minuti. Trenerja obeh ekip sta sicer v drugem polčasu ponudila priložnost vsem igralcem, ki so na razpolago, saj sta zamenjala praktično celotni začetni postavi. Mimogrede v ekipi Veržeja ni bilo prvega vratarja, trenerjevega sina Nina Irgoliča, ki je imel "počitek", saj je tik pred tekmo prispel s priprav v Turčiji, kjer je bil s svojim matičnim klubom iz Ljudskega vrta.

Tudi drugo pripravljalno tekmo bodo radgonski nogometaši odigrali na umetni travi, in sicer v Lendavi, proti avstrijskem Sv. Gössingu, ki se mudi na pripravah v Sloveniji. Tekma bo v soboto, 17.2.2018 ob 18.00 uri. Prvo tekmo pred domačimi navijači, na Tratah, pa bo ŠNK Radgona odigral  v soboto, 24.2.2018 ob 14.00 uri, ko bo nasprotniki član III. SNL, sever – NK Videm pri Ptuju.


Več v Šport