Marko Soršak - Soki se je s svojim projektom 20za20 ponovno ustavil v Prekmurju

Nova glasbila je prejela III. Osnovna šola, ki je že 71. šola v zadnjih štirih letih odkar je Soki začel s projektom

Prlekija-on.net, sreda, 14. februar 2018 ob 13:09
Projekt 20za20 v Prekmurju

Projekt 20za20 v Prekmurju

Bobnar Marko Soršak - Soki (Elvis Jackson) obiskuje in obdaruje slovenske osnovne šole z novimi glasbili v sklopu projekta "20za20". Tokrat se je po dolgem času ponovno ustavil v Prekmurju in nova glasbila je prejela III. Osnovna šola, ki je že 71. šola v zadnjih štirih letih odkar je Soki začel s projektom.

Projekt 20za20 ima veliko podporo s strani ljudi, študentskih klubov, podjetij in navsezadnje tudi predsednika države. Soki je pred dvema letoma obdaril IV. osnovno šolo s prilagojenim programom, lansko leto pa OŠ Turnišče. Cilj, ki si ga je Soki postavil je, da obdari 100 šol. Navdih mu daje veselje otrok.

"Šele sedaj vidim, kaj sem povzoročil otrokom, učiteljem in šolam. Otroci izboljšujejo ocene, učijo se delati v 'Teamu', boljša je interakcija z učitelji in pa tudi manj je agresije. Nastali so novi bendi, odkrili smo veliko novih talentov in na račun projekta so se odprla nova delovna mesta. Ne smem se ustaviti. V nasprotnem primeru naredim veliko škodo," nam je povedal Soki.

Šola je prejela dva sedeča bobna (cajona) in pevsko ozvočenje za šolski bend, ki si ga je zaželela učiteljica glasbe. Sokiju so pri donaciji priskočli na pomoč turistična agencija Sonček, ki je že dvem šolam omogočila ustvarjanje na nova glasbila in pa zasebna glasbena šola Muziklub, ki je šoli simbolično podarila elektro-akustično kitaro za začetek ansambelske igre.

Našim mladim tako želimo, da jim glasbila igrajo še mnogo let, Sokiju pa veliko sreče pri obdarovanju šol.


Več v Kultura in izobraževanje