V Ljutomeru odpira vrata zavod, ki bo skrbel za prehranjevanje Pomurcev!

Zavod SpoznajPrehrano vabi na otvoritev prostorov to soboto, 17.2.2018 ob 18.00 uri v učilnici 1 Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer!

Prlekija-on.net, petek, 16. februar 2018 ob 11:06
SpoznajPrehrano

SpoznajPrehrano

O pomenu in pomembnosti zdravega prehranjevanja se piše in govori toliko, kot še nikoli. In prav je tako, kajti vemo, da je od zarodka v maternici do naših zadnjih dni, ustrezna prehrana tista, ki ima ključno vlogo ter bistveno doprinese k visoki kvaliteti našega življenja!

Hkrati se zavedamo, da poplava informacij in nasvetov pogosto privede do splošne zmede in nejasnosti med ljudmi. Posledično se prehranjevalne navade Slovencev izboljšujejo zelo počasi. Pomurje pri tem še dodatno izstopa, kajti določeni parametri, ki določajo zdravo prehranjevanje, se na tem območju ne izboljšujejo, temveč celo poslabšujejo. Hkrati velja, da je delež pretežkih otrok v Pomurju zaskrbljujoče visok.

Glede na to, da je glavni namen Zavoda SpoznajPrehrano izobraževati in ozaveščati o pomenu zdravega prehranjevanja, predstavlja otvoritev prostorov tudi začetek projekta "Za zdravo Pomurje". Projekt bo med drugim vključeval petkove pogovore o prehrani, predavanja, delavnice ter sobotne individualne obravnave. Vse aktivnosti zavoda se bodo odvijale v učilnici 1 Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer vsak petek med 18. in 20. uro ter ob sobotah med 9. in 13. uro. Več o projektu na www.spoznajprehrano.com/zdravo-pomurje.

Na sami otvoritvi pa bodo v kratkem predavanju predstavljeni problemi neuravnotežene in neustrezne prehrane ter podani enostavni nasveti, kako narediti prvi korak v smeri zdravega prehranjevanja. Temu bo sledila predstavitev filozofije delovanja Zavoda SpoznajPrehrano in prijetno druženje s pogostitvijo.

Vljudno vabljeni!

Ekipa SpoznajPrehrano


Več v Kultura in izobraževanje