Seniorska plesna terapija v nadaljevanjih

Po pustnih zabavah in karaokah še seniorski večer plesa

Filip Matko Ficko, petek, 16. februar 2018 ob 17:50
Seniorski večer plesa

Seniorski večer plesa

Seniorke in seniorji DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, so zopet peli in plesali, čeprav samo dva dni po pustovanju in dan po valentinovem. Bilo je to na tretji četrtek v februarju, na tradicionalnem seniorskem večeru v kavarnici »Traminček«, ko so se stanovalkam in stanovalcem doma pridružili tudi nekateri občani oziroma občanke kraja Radenci.

Ob 18. uri je uvodne takte v družabni pevsko-plesni večer zaigral »en mož orkester« Štefan Sečko - Legijaš z Vaneče, sicer pa DOSOR-jev dolgoletni prostovoljec. Nekateri izmed udeležencev so kaj kmalu zaplesali, a večina jih je počakala na uvodni pozdrav prostovoljke Marije Erveš, ki je že pred leti bila pobudnica za organiziranje tovrstnih večerov druženja. Iz njenega uvoda je bilo razbrati, da je tudi ples neke vrste terapija, pa čeprav je te vrste terapije minule dni ob pustovanju bilo kar precej na programu.

Vendar je prostovoljka Andreja z mikrofonom kar pridno krožila naokrog in večina udeleženk in udeležencev je dodala svoj prispevek seniorskemu večeru: eni s pripovedovanjem šal, drugi s petjem. Muzikant Pišta pa za svojimi klaviaturami in svojim mikrofonom tudi ni ostal sam. Občasno se mu je v duetu pridružila prostovoljka Andreja, s prostovoljko Martino pa so ustvarili kar »Trio adijo«.

In tudi mize v kavarnici »Traminček« so bile prijetne za pogledat. Stanovalka Ema Matijevič je tradicionalno prispevala pecivo za sladkanje, k temu pa je svoje dodala še medicinska sestra - prostovoljka Martina Farkaš, ki je tega dne popoldne spekla odlične mafine, a medicinska sestra - prostovoljka Andreja Lenartič je pripeljala s seboj odlično rdeče vino, da se je po tradiciji lahko nazdravilo.

Nekaj minut pred 21. uro (za seniorski večer je vedno na voljo 180 minut) je muzikant Pišta zaigral pesem Željka Bebeka »Laku noć svirači«, kar je že tradicionalna zaključna melodija, ki pa vedno znova vabi k prihodnjemu srečanju čez mesec dni.


Več v Družabno