Med kurenti na olimpijskih igrah tudi policist iz PP Ormož

Slovenske športnike v Južni Koreji bodrijo tudi slovenski policisti in kurenti

Prlekija-on.net, sreda, 21. februar 2018 ob 13:29
Ptujski kurenti na ZOI

Ptujski kurenti na ZOI

Slovenske rise so v torek v Gangneungu na tekmi z Norveško bodrili tudi ptujski kurenti. Kar osem jih je prišlo iz Slovenije, med njimi pa sta bila tudi dva policista, saj sta se v kurente prelevila Igor Ramšak iz Policijske postaje Ormož in Kristjan Majcen iz Policijske postaje Ljubljana Moste.

Slovensko ekipo je ves čas tekme glasno spodbujalo osem kurentov, ki so bili prava atrakcija za občinstvo, organizatorje, zaposlene, predvsem pa za medije z vsega sveta. Kurenti so tudi sicer pogosti obiskovalci različnih športnih in drugih prireditev po vsem svetu, na tako odmevnem in medijsko spremljanem dogodku, kot so olimpijske igre, pa so tudi svojevrstna promocija naše države.

Na olimpijskih igrah pa je po službeni dolžnosti tudi Alojz Sladič iz Sektorja splošne policije na Generalni policijski upravi, ki na prizoriščih tekem skupaj s policisti iz drugih držav pomaga južnokorejskim kolegom pri zagotavljanju varnosti tako za tekmovalce kot tudi obiskovalce. Ob sicer zahtevnem in napornem urniku pa ne pozabi stiskati pesti, ko se v boj za medalje podajajo slovenski športniki.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno