Občina Ljutomer pridobila sredstva za ureditev kolesarske steze

V sklopu investicije se bo v letu 2018 uredilo obojestransko kolesarsko stezo, pločnik, javno razsvetljavo, prečkanja čez regionalno cesto ter uvoze v ulice, ki bodo dvignjeni in bodo dajali prednost kolesarjem pred avtomobili

Prlekija-on.net, sreda, 21. februar 2018 ob 19:34
Kolesarska steza bo na obeh straneh ceste

Kolesarska steza bo na obeh straneh ceste

Občina Ljutomer je 20. februarja s strani Ministrstva za infrastrukturo prejela sklep o dodelitvi sredstev za izvedbo ukrepov na področju trajnostne mobilnosti. Občina Ljutomer bo na podlagi sklepa upravičena do 65.107,51 evra. Glede na to, da je bil pogoj, da se ukrepi izvedejo znotraj mestnega naselja se je Občina Ljutomer odločila, da na razpis prijavi ureditev manjkajoče kolesarske povezave na relaciji Ulica Rajh Nade – Ulica Slavka Osterca – Prešernova ulica.

V sklopu investicije se bo v letu 2018 uredilo obojestransko kolesarsko stezo, pločnik, javno razsvetljavo, prečkanja čez regionalno cesto ter uvoze v ulici Generala Maistra in Viktorja Kukovca, ki bodo skladno z zahtevami razpisa dvignjeni in bodo dajali prednost kolesarjem pred avtomobili. V sklopu investicije bosta postavljena tudi dva števca za kolesarje, ki bosta vzpodbujala samo kolesarjenje, po drugi stani pa bosta pridobivala podatke, ki jih bo Občina Ljutomer lahko koristno uporabila. Ocenjena vrednost investicije znaša 282.579,38 evra.


Več v Gospodarstvo