V volilnem okraju Ljutomer bo kandidat SD Bojan Lešer

Lešer želi, da se glas Prlekije v Državnem zboru sliši jasno in glasno

Prlekija-on.net, četrtek, 22. februar 2018 ob 10:401
Kdo si vse želi v parlament?

Kdo si vse želi v parlament?

Predsedstvo socialnih demokratov (SD) je v sredo potrdilo osnutek liste kandidatov za državnozborske volitve, ki bodo predvidoma junija letos. Predsednik socialnih demokratov mag. Dejan Židan, aktualni podpredsednik Vlade Republike Slovenije in minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, bo kandidiral v volilnem okraju Murska Sobota, v volilnem okraju na Goričkem bo kandidirala dr. Jolanda Lazar, v volilnem okraju Lendava Ivan Koncut, v volilnem okraju Gornja Radgona mag. Norma Bale, v volilnem okraju Ljutomer pa Bojan Lešer.

Bojan Lešer želi, da se glas Prlekije v Državnem zboru sliši jasno in glasno. Prepričan je, da obstaja recept, kako izboljšati življenje starejšim ljudem, kako ustvariti boljše pogoje za gospodarski, družbeni in turistični razvoj Prlekije, hkrati pa razbremeniti gospodarstvo in delavce na davčnem področju. Trudil se bo odpraviti dvojno obdavčevanje ljudi, ki se dnevno vozijo na delo v sosednjo državo. Izpostavlja, da želi biti soustvarjalec dobrih pogojev, ki jih potrebujejo mladi, ko se bodo  po končanem šolanju vračali in zaposlili v Prlekiji.

Bojan Lešer

Norma Bale bo na listi SD kandidirala v Gornji Radgoni. Je magistrica znanosti iz področja literarnih ved. Več let je bila direktorica Zavoda za kulturo, turizem in promocijo kulture Gornja Radgona, kjer so pod njenim vodstvom pričeli delovati dve turistično-informacijski pisarni, grad Negova, mestni muzej Špital in mladinski center. Razvita sta bila tudi turistična produkta Apolonijina pot in blagovna znamka Gornja Radgona – mesto sejmov in penine. Mag. Bale trenutno deluje kot profesorica slovenskega in nemškega jezika ter koordinatorka izobraževalnega programa za Slovence na gimnaziji BORG in na Srednji elektro šoli v Bad Radkersburgu ter je ob tem tudi doktorska študentka inovativnega turizma na fakulteti Turistica v Portorožu.

Norma Bale

V volilnem okraju na Goričkem bo kandidirala dr. Jolanda Lazar, ki je doktorirala na Filozofski fakulteti v Ljubljani iz didaktike tujih jezikov. Zaposlena je na OŠ Šalovci, kjer trenutno poučuje slovenščino in nemščino. Kandidat SD v Lendavi bo Ivan Koncut, ki kot učitelj športne vzgoje na Dvojezični osnovni šoli 1 v Lendavi in tudi aktualni občinski svetnik Občine Lendava izpostavlja množično odhajanje mladih iz Lendave, ki se ne vračajo. V volilnem okraju Murska Sobota pa bo kandidiral predsednik SD, mag. Dejan Židan, aktualni podpredsednik Vlade Republike Slovenije in minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.


Več v Politika