Prijeli dve skupini tujcev, ki so ilegalno prestopili državno mejo

Vseh devet tujcev je zaprosilo za mednarodno zaščito, zato so bili odpeljani v Azilni dom v Ljubljani

Prlekija-on.net, ponedeljek, 26. februar 2018 ob 08:33
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 23. februarja, ob 7.15 so bili obveščeni o prometni nesreči v Loperšicah. Trčila sta voznik osebnega avtomobila in voznica osebnega avtomobila. Nastala je materialna škoda, povzročitelju pa so zaradi neprilagojene hitrosti izdali plačilni nalog.

Ob 14.07 so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v Malem Brebrovniku. Kršitelju, kateri je med prepirom soseda udaril so izdali plačilni nalog. Ob 15.39 so bili obveščeni o nepravilno parkiranem vozilu na Kogu.

V soboto, 24. februarja, ob 6:52 uri so prijeli prvo skupino tujcev, ki so ilegalno prestopili državno mejo v okolici naselja Središče ob Dravi. Ob 7.17 uri pa so prijeli še drugo skupino tujcev. Vseh devet tujcev je zaprosilo za mednarodno zaščito, zato so bili odpeljani v Azilni dom v Ljubljani.

Ob 8. uri so opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije s pobegom na glavni cesti v naselju Trgovišče. Zoper voznika osebnega avtomobila sledi hitri postopek po ZPrCP. Ob 13. uri so bili obveščeni o kršitvi javnega reda v naselju Zagorje. Kršitelju je bil izdan/vročen plačilni nalog po ZJRM-1.

Ob 18:18 uri je voznik osebnega avtomobila v Pušencih trčil v neznanega psa. Ob 23.40 so na območju Svetega Tomaža intervenirali, ker naj bi svojci iz hiše zaklenili svojega sostanovalca. Na kraju, ko so bili zbujeni je bilo ugotovljeno, da je do tega prišlo pomotoma.

V nedeljo, 25. februarja, ob 14:58 uri so bili obveščeni o tatvini zatiča iz mejne zapornice v Jastrebcih. Evidentirali so kaznivo dejanje tatvine.

Policija voznike v prometu opozarja na dosledno uporabo zimske opreme. Med 26.2.2018 in 4.3.2018 poteka evropsko usklajen nadzor nad tovornimi vozili in avtobusi.


Več v Črna kronika