Bodo preselili spomenik mladi borki?

Borci Gornje Radgone spregovorili o delu v letu 2017 in v bodoče

Prlekija-on.net, torek, 27. februar 2018 ob 08:24
Letni zbor KO Zveze borcev za vrednote NOB

Letni zbor KO Zveze borcev za vrednote NOB

V Domu starejših občanov Gornja Radgona so se na letnem zboru zbrali članice in člani Krajevne organizacije Zveze borcev za vrednote NOB, ki šteje 101 člana. Zbor, katerega so se poleg članstva udeležili tudi gostje, kot sta župan občine Gornja Radgona Stanislav Rojko, predsednica Združenja borcev za vrednote NOB Gornja Radgona Valerija Červič in drugi, se je pričel s kulturnim programom, v katerem sta nastopali harmonikarka ZGŠ Maestro, ki jo vodi ravnateljica Melita Vulc, Maja Lasbaher, in učenka OŠ Gornja Radgona Mila Strah, ki je zapela pesmico Šivala je deklica zvezdo. Lep kulturni prispevek je na zboru z recitacijo dveh svojih pesmi pripravila tudi Mojca Zupančič iz Maribora. Pred pričetkom zbora sta udeležence pozdravila in nagovorila župan in gostitelj, direktor DSO Gornja Radgona, mag. Marjan Žula.

Na poročilo predsednice Mire Skok Korošec, o delovanju organizacije v letu 2017, ni bilo pripomb. V razpravi pa so se člani društva dotaknili spomenika mladi borki Mariji Rožman v Črešnjevcih, katero so okupatorjevi vojaki, Kozaki, zverinsko ubili na prostoru kjer stoji spominsko obeležje. Ker je na tem prostoru planirana širitev industrijske cone Gornja Radgona, so člani borčevske organizacije zaskrbljeni, kaj bo s spomenikom. Kot jim je povedal župan Rojko, bo občina Gornja Radgona v tem slučaju poskrbela za ohranitev in obnovo spominskega obeležja ter ureditve okolice obeležja.

Ker je za KO ZB za vrednote NOB Gornja Radgona volilno leto, so na zboru izvolili novo vodstvo. Kot je povedala sedanja predsednica Mira Korošec Skok, ni bilo zanimanja za opravljanje funkcij v organizaciji, zato je, na pobudo Upravnega odbora organizacije predlagala, da še za štiriletni mandat vodenje zaupajo sedanjemu vodstvu. Tako so na zboru podprli njen predlog in z izvolitvijo potrdili stari odbor, ter tako tudi za predsednico Miro Skok Korošec, ki je, kot je bilo povedano v razpravi, dobro vodila organizacijo. V 11-članski odbor so na novo izvolili le novega člana, Vikico Sluga, ki je nadomestila dosedanjega člana UO Janeza Habjaniča, ki je bil razrešen funkcije, ker se je odselil iz Gornje Radgone v Kočevje. V organizacijo so na zboru sprejeli štiri nove člane: Ivanko Rous, Stanka Poljanca, Vando Avguštin in Cilko Petrovič.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje