Stanko Rojko kandidat za župana Občine Gornja Radgona

Predstavitev kadidata za župana Občine Gornja Radgona

Prlekija-on.net, sreda, 16. junij 2010 ob 19:513
Predstavitev kadidata za župana Občine Gornja Radgona

Predstavitev kadidata za župana Občine Gornja Radgona

Robert Žinkovič, predsednik OO ZARES – nova politika Gornja Radgona, Tadej Slapnik, poslanec DZ RS in Janez Kardoš, predsednik Pomurskega pokrajinskega odbora Zares – nova politika so danes v prostorih Lovskega doma Negova, predstavili kandidata Občinskega odbora Zares – nova politika Gornja Radgona za župana Občine – Stanka Rojka.

Vsi trije so uvodoma povdarili da v Stanku vidijo odličnega kandidata za župana s številnimi izkušnjami in znanjem ter svežino in novim pristopom, ki zagotavlja svežino pri vodenju občine.

Tadej Slapnik ter Janez Kardoš sta uvodoma povedala, da sta se z veseljem udeležila današnje predstavitve, saj je radgonski odbor stranke Zares eden od mlajših odbor a hkrati tudi najaktivnejših v tem delu Slovenije oz. v Pomurju.

Kandidatu ter tudi občinskemu odboru sta zaželela veliko uspehov v naprej in seveda čimboljši rezulatat na volitvah.

O Stanku Rojku:
Rojen 03. 06. 1961 v Mariboru. Negova je kraj kjer je preživljal otroštvo in mladost in kjer stanuje z ženo in dvema hčerkama še danes. Osnovno šolo je obiskoval in zaključil v Negovi, leta 1980 je uspešno zaključil maturo na Srednji lesarski šoli v Postojni. Po končani srednji šoli se je zaposlil v gozdarstvu in se ob delu lotil študija. Leta 1992 je končal Višjo gozdarsko šolo v Ljubljani. Dve leti kasneje in vse do danes je zaposlen kot vodja enote Zavoda za gozdove Republike Slovenije, območna enota Murska Sobota, krajevna enota Radenci s sedežem v Gornji Radgoni.

Vsa leta je Stanko sodeloval v različnih društvih in projektih, kjer je pridobival izkušnje in si ustvaril veliko povezav. Je aktiven član Turističnega društva Negova – Spodnji Ivanjci, kjer je tudi član igralske skupine. Je tudi član Lovske družine, kjer je gospodar in vodja lovskega revirja.

Poleg aktivnega dela v lokalnem okolju je Stanko vodja izobraževanj za delo z motornimi žagami ter vodja sekaškega tekmovanja slovenskih lastnikov gozdov, ki vsako leto poteka v sklopu mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma v Gornji Radgoni.

Sodeloval je pri številnih projektih:
  • Popis izjemnih dreves in dendroloških posebnosti Pomurja,
  • Oče panonskih hrastov,
  • Zeliščarski park v Negovi,
  • Bio Mura.
Na današnji predstavitvi za župana je Stanko Rojko povedal, da se ni mogel upreti izzivu, ki ga prinaša kandidatura za župana, saj je to nadgradnja dosedanjega dela v številnih društvih in sodelovanja pri številnih projektih. Ker je njegovo delo terensko, se je pogosto srečeval s težavami in problemi prebivalstva in vedno se je čutil dolžnega, da bi moral dati več od sebe, da bi se posamezne zadeve uredile.

Tako Stanko Rojko kot Robert Žinkovič, predsednik OO Zares – nova politika Gornja Radgona sta izpostavila, da je čas, da v Gornji Radgoni pride na čelo občine nov človek z novimi idejami in novo ekipo. Stanko je ob tem povedal: »Nihče ne pravi, da je bilo vse slabo, vendar se vsak človek iztroši zato je čas, da zapiha svež veter, ki bo jadra občine peljal naprej.«

Za Stanka Negova pomeni dom, ker se tam dobro počuti, to bi morali čutiti vsi prebivalci občine. K temu seveda močno pripomore dober bivanjski standard občanov.

Vožnja po razkopani in uničeni cesti, nedostopnsot do interneta, težave z zdravo pitno vodo, neurejen status mladinske politike, problem da naša radgonska športna društva hodijo v sosednje občino so zagotovo samo nekateri pokazatelji, da je čas, da je treba storiti še marsikaj.

Te in druge točke programa bodo še podrobneje predstavljene v prihodnosti ter tudi na spletnih straneh stranke http://gornja-radgona.zares.si ter na uradni spletni strani kandidata za župana www.stankorojko.si.

Novinarske konference so se udeležili tudi domačini, tako je besede podpore kandidatu izrazila tudi predsednica Turističnega društva Negova – Spodnji Ivanjci, Alenka Šiško. Vzpodbudne besede pa je dodal tudi znani domačin in častni občan Občine Gornja Radgona, Stanko Lončarič.


Več v Politika