Kakšne so plače v javnem sektorju v Ljutomeru?

Preverili smo, kakšne so plače v javnem sektorju v Občini Ljutomer

Prlekija-on.net, sobota, 3. marec 2018 ob 19:146
Ljutomer

Ljutomer

Ob letošnjih nedavnih stavkah javnega sektorja predvsem zaposlenih v visokem šolstvu, nekaterih zaposlenih v zdravstvu, sociali, vzgoji in izobraževanju, upravnih enotah, centrih za socialno delo, ... smo preverili kakšne so plače v javnem sektorju v Ljutomeru.

Podatki so javno dostopni na Portalu plač JS (pportal.gov.si). Spodnji podatki so za december 2017 v prvi tabeli za posamezno ustanovo, v drugi tabeli pa najvišje plačana delovna mesta v posameznih ustanovah.

Ker so 14. februarja stavkali tudi zaposleni v vzgoji in izobraževanju, smo preverili še plače učiteljev, vzgojiteljev, pomočnikov vzgojiteljev, ... Ti podatki so v tretji tabeli. Vse plače so v EUR, v drugi in tretji tabeli so samo bruto plače brez dodatkov, delovne uspešnosti, bonitete in stimulacije, stroškov, dežurstva in drugih dodatkov. Kjer je zapisanih več zaposlenih, je bruto plača skupni znesek za vse.

Glavnik tajnik Sviza Branimir Štrukelj pa je pred dnevi napovedal novo stavko, če vlada ne bo imela posluha. Novo splošno stavko so napovedali za 14. marec, ki naj bi bila v desetih mestih po Sloveniji.



Več v Gospodarstvo