Ob številnih zimskih tekmovanjih to zimo, tudi tekmovanje v bobu

V Gabrniku imajo namreč naravno bob stezo z imenom Pukaž, kjer prirejajo tekmovanja

Prlekija-on.net, nedelja, 4. marec 2018 ob 19:06
Bob tekmovanje v Gabrniku, foto: PGD Gabrnik

Bob tekmovanje v Gabrniku, foto: PGD Gabrnik

To zimo, ki je s snegom radodarna, kot že dolgo ne, smo poročali že o številnih zimskih aktivnostih, smučanju na prleških smučiščih v Hranjigovcih in na Kapeli, smučarskih skokih na Polenšaku, Kapeli, v Vuzmetincih, Juršincih, Bodkovcih, ... v Gabrniku pa so to soboto zaradi velikega zanimanja in več kot odličnih vremenskih razmer, že drugič to zimo pripravili tekmovanje v bobu, ki ga pripravljajo mladinci PGD Gabrnik.

V Gabrniku imajo namreč naravno bob stezo z imenom Pukaž, kjer prirejajo tekmovanja. Proga meri okoli 270 metrov, na njej pa izkušeni tekmovalci dosegajo hitrosti tudi do 60 kilometrov na uro. Po njej se tudi po več tekmovalcev hkrati na vrečah slame spušča po pobočju kot v pravi bob stezi. Prvo tekmovanje letos je bilo 17. februarja, drugo pa to soboto.

Proga je urejena in varna za vse starostne skupine od najmlajših, do vseh tistih, ki si želijo obuditi spomine na otroške dni. Poskrbljeno je bilo tudi za pijačo, za dobro znan gasilski golaž ter odlično glasbo ob progi in šankih, poskrbeli pa so tudi za ogrevanje. Najbolj atraktivna, zanimiva, odštekana ekipa - posameznik je bil tudi nagrajen.








Več v Šport