Čeprav ne sneži več, so razmere na cestah še vedno zahtevne

Policija opozarja, da bodite na cestah previdni in strpni

Prlekija-on.net, torek, 6. marec 2018 ob 11:12
V Ljutomeru se je starejša gospa sprehajala kar po cesti

V Ljutomeru se je starejša gospa sprehajala kar po cesti

Sneženje je na cestah povzročilo kar nekaj preglavic. Na terenu so policijske patrulje, ki zagotavljajo varnost voznikov v prometu. Policisti izvajajo nadzor cestnega prometa - preverjajo, ali vozniki upoštevajo določila glede zimske opreme in ugotavljajo stanje cest ter o tem obveščajo upravljalce cest, oziroma izvajalce rednega vzdrževanja. Na terenu so tudi policijski inšpektorji sektorja uniformirane policije, ki koordinirajo aktivnosti policistov.

Čeprav ne sneži več, so razmere na cestah še vedno zahtevne. Prometne nesreče, do katerih prihaja v takšnih razmerah, so običajno povezane z neprilagojeno hitrostjo in neustrezno varnostjo razdaljo, zato vse udeležence v cestnem prometu policija opozarja, naj bodo v prometu še posebej strpni in previdni.

Voznike opozarjajo, da pred vožnjo očistijo vsa stekla in poskrbijo, da se z vozila ne bodo raztresali sneg in led. Od doma naj se odpravijo prej kot običajno, hitrost vožnje pa prilagodijo razmeram na vozišču in še posebej pazijo na ustrezno varnostno razdaljo.

Na območju mariborske policijske uprave so med 6. in 9. uro bili obveščeni o osmih prometnih nesrečah. K sreči je v večini primerov ostalo pri materialni škodi, ena oseba pa se je lažje telesno poškodovala.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Črna kronika

Moškemu ni bilo pomoči

Utonil 20-letni moški

torek, 18. junij 2024 ob 21:50