Gasilci iz ledene vode reševali psičko

Približno 150 do 200 metrov od brežine jezera se ji je zlomil led in je padla v ledeno vodo, kjer je bila že vsaj 30 minut

Prlekija-on.net, torek, 6. marec 2018 ob 16:54
Reševanje psičke iz ledene vode

Reševanje psičke iz ledene vode

V torek, 6. marca, ob 7:18 uri, so gasilci Gasilske brigade Maribor bili obveščeni, da je v Perniško jezero padel večji pes. Ko so prispeli na kraj so hitro ugotovili, da je psička po imenu Luna (kot jim je povedal lastnik) v zares življenjsko ogrožajoči situaciji, iz katere se sama ne more rešiti.

Približno 150 do 200 metrov od brežine jezera se ji je zlomil led in je padla v ledeno vodo. Kljub temu, da je bila v ledeni vodi po podatkih vsaj 30 minut, se je ob prihodu reševalcev še vedno s prvimi kremplji držala za led in ni potonila, kar kaže na izjemno voljo za preživetje. V takšni situaciji lahko žival odreagira popolnoma neprištevno in tudi napadalno, ko se ji v tako stresni situaciji približajo neznanci. A psička Luna je ostala mirna in se reševanju ni upirala.

Gasilci so jo izvlekli iz vode v čoln in jo potegnili do brežine, ter jo prenesli do lastnika, ki je na toplem poskrbel za njo.

Kot so ob tem zapisali mariborski gasilci, se je tukaj spet izkazalo kako je pomembno, da se ne izgublja dragocenih minut, saj je očividec nemudoma poklical na številko 112. V nasprotnem primeru bi se v teh težkih razmerah za psičko Luno hitro končalo usodno.

Foto: Gasilska brigada Maribor


Več v Črna kronika