Kulturno društvo Kajer iz Bučečovcev v svoje vrste vabi nove člane

V svoje vrste vabijo otroke in mlade, saj želijo aktivirati otroško folklorno skupino, prav tako v svoje članske vrste vabijo zainteresirane folklornike, muzikanta za igranje diatonične harmonike in godca za kontrabas

Prlekija-on.net, ponedeljek, 12. marec 2018 ob 08:20
Občni zbor KD Kajer Bučečovci

Občni zbor KD Kajer Bučečovci

Članice in člani Kulturnega društva Kajer iz Bučečovcev so se v soboto, 10. marca, zbrali na 13. občnem zboru, ki je potekal v prostorih PGD Bučečovci. Društvo šteje 97 članov, aktivno se v delo društva vključuje več kot tretjina članov. 12 let je društvo uspešno vodil predsednik Zvonko Šijanec, ki so mu člani podelili še naslednji mandat vodenja društva. Predsednik je podal poročilo o delu v preteklem letu, posamezne sekcije društva so dosegle zavidljive rezultate, saj so dosegli regijsko in celo državno raven. Funkcijo podpredsednika bo vršil Sašo Ropoša, ki je lansko leto opravil izpit za strokovnega vodjo I. stopnje na področju folklore, z izobraževanjem pa še nadaljuje.

V letošnjem letu si prav tako želijo uvrstitev na regijsko in državno raven, želeli bi izvesti kakšen samostojen projekt širšega pomena, v sodelovanju s PGD Bučečovci bodo sodelovali pri izvedbi proslave ob državnem prazniku – 24. junija v Bučečovcih, ko bo potekalo tudi odprtje modernizirane ceste s hodnikom in javno razsvetljavo v Bučečovcih. Tradicionalno bodo pripravili prireditev Drogi sosid dober den. V svoje vrste pa vabijo otroke in mlade, saj želijo aktivirati otroško folklorno skupino, prav tako v svoje članske vrste vabijo zainteresirane folklornike, muzikanta za igranje diatonične harmonike in godca za kontrabas.

Udeležence občnega zbora je pozdravil župan občine Križevci mag. Branko Belec, ki je povedal, da je v občini več kot 50 društev, in da se z veseljem odzove povabilom na razne prireditve. Pohvalil je delovanje društva Kajer, saj je prepoznano v okolici, najbolj po prireditvi Drogi sosid dober den, ki je zmeraj dobro obiskana in ponuja kvaliteten program. Zaželel jim je dobrega dela tudi v prihodnje.

Predsednik Prostovoljnega gasilskega društva Bučečovci Marijan Šijanec je poudaril, da je pomembno delo z mladimi, da podpira idejo o formiranju otroške folklorne skupine, saj so podobno skupino v vasi formirali tudi na področju gasilstva in otroci že žanjejo lepe uspehe ter z veseljem prihajajo na vaje.


Galerija


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Kultura in izobraževanje

Koncert Mostovi povezujejo

Mostovi povezujejo

torek, 19. marec 2019 ob 14:03