Magi dvakratni balkanski prvak

Zdravko Mauko-Magi je na tekmovanju osvojil medalje v vseh štirih disciplinah v katerih je nastopil

Prlekija-on.net, torek, 13. marec 2018 ob 08:53
Magi na balkanskem prvenstvu

Magi na balkanskem prvenstvu

V Beogradu je potekalo 3. balkansko prvenstvo v atletiki za veterane, kjer je v novi atletski dvorani na Banjici tekmovalo več kot 500 atletov iz 11 držav. Zelo uspešni so bili atleti iz Slovenije, ki se jih je tekmovanja udeležilo 39 moških in 12 žensk. Zdravko Mauko-Magi iz Melov, profesor športa na OŠ Radenci, član Športnega društva Radenci, edini udeleženec iz pomurske regije, je na tekmovanju osvojil medalje v vseh štirih disciplinah v katerih je nastopil. Vsak atlet je lahko nastopil največ v štirih disciplinah.

Magi je dosegel 1. mesto v teku na 60 metrov z ovirami in 1. mesto v troskoku z novim državnim rekordom v dvorani za atlete stare nad 60 let z rezultatom 10,01 metra. V skoku v višino je osvojil 2. mesto, ker tekmovanja ni mogel nadaljevati zaradi poškodbe glave ob udarcu v stojalo za letvico. Zmagal je Magijev prijatelj iz Ptuja, Miki Prstec, ki je v mladinski kategoriji bil med najboljšimi atleti v bivši Jugoslaviji. V skoku v daljino je med sedmimi atleti osvojil 3. mesto. Zmagal je Romun Adrian Neagu, drugi je bil Plamen Doichev iz Bolgarije, od katerega je Magi bil boljši na lanskem prvenstvu v Stari Zagori. Za Romunijo, ker ima državljansto, je tekmoval črnopolti atlet Deall Howard. Poznamo ga po tem, ker je bil pred leti trener enega najbolših sprinterjev na svetu, Morisa Greena.

Predsetstvo Balkanske atletske veteranske federacije, ki ji v tem mandatu predseduje mag. Jurij Novak iz Ljubljane, je določilo prireditelja letnega balkanskega prvenstva. To bo izvedeno od 21. do 23. septembra tega leta v Celju.


Več v Šport