Živa Jurič in Metod Horvat zlata na državnem tekmovanju

Učenci GŠ GR uspešni na kakovostnih tekmovanjih

Prlekija-on.net, petek, 16. marec 2018 ob 08:29
Živa Jurič

Živa Jurič

V minulih dneh je na Gorenjskem potekalo 47. državno tekmovanje mladih glasbenikov Slovenije – TEMSIG 2018, in sicer na glasbenih šolah v Kranju in na Jesenicah. To je gotovo največje tovrstno državno tekmovanje mladih glasbenikov iz cele države. Prav tako je v teh dneh, v Štanjelu potekalo tudi 10. mednarodno glasbeno tekmovanje in festival za soliste ter komorne skupine "Svirel 2018". Gre za glasbeno tekmovanje za soliste in komorne skupine, ki se vsako leto odvija v navdihujočih Goriških Brdih in mladostni Novi Gorici. In na obeh omenjenih tekmovanjih so se ponovno odlično odrezali tudi mladi glasbeniki iz Glasbene šole Gornja Radgona.

To še posebej velja za Živo Jurič, violina (pri klavirju Predrag Bjelajac) – mentorica: Andreja Klinc, ki je na GŠ Kranj, za 97,80 točke prejela zlato plaketo in drugo nagrado na letošnjem TEMSIGU. Komorna skupina s pihali v sestavi: Zala Fras, Eva Kurbos, Klara Šoštarič (mentorica: Marija Đurić), je na GŠ Jesenice, osvojila bronasto plaketo (88,00 točk). Dosežki na mednarodnem tekmovanju "Svirel 2018" v Štanjelu pa so: Mai Hakl – trobenta (Beginner): srebrno priznanje (93 točk); Gašper Mauko – trobenta (Intermediate): srebrno priznanje (91); Tilen Kupčič – trobenta (Elementary): bronasto priznanje (88). Mentor vseh treh fantov je Janez Lorber, s klavirsko spremljavo pa jim je pomagal Predrag Bjelajac.

Metod Horvat do zlata in prve nagrade
Glasbeni šoli Vrhnika in Škofja Loka sta v minulih dneh gostili tekmovanji v okviru 47. državnega tekmovanja mladih glasbenikov Slovenije – Temsig 2018. Med udeleženci so bili tudi učenci Glasbene šole Gornja Radgona, ki so znova bili zelo uspešni. To še posebej velja za mladega kitarista Metoda Horvata, ki je osvojil zlato plaketo in prvo nagrado. Mladi radgonski glasbeniki so osvojili še tri srebrne plakete in eno priznanje.

Dosežki radgonskih učencev, GŠ Vrhnika: Jakob Vouri – solfegio (mentor: Andrej Tibaut), srebrna medalja (93,67 točk); Eva Kurbos – solfegio (Mentor: Andrej Tibaut), priznanje. GŠ Škofja Loka: Metod Horvat – kitara (mentor: Samo Ismajilovič), zlata medalja in prva nagrada (95,80); Jurij Dumić – kitara (mentor: Samo Ismajilovič), srebrna plaketa (90,00); Maks Korošec – kitara (mentorica: Klavdija Kovič), srebrna plaketa (90,40).

Mladim glasbenikom, njihovim mentorjem in spremljevalcem-korepetitorjem, je ob vnovičnem lepem dosežku čestital tudi ravnatelj GŠ Gornja Radgona, mag. Tomaž Polak.


Več v Kultura in izobraževanje