V Radovljici še tretje Tuševo predtekmovanje

V majsko finale za Tuševo zvezdico 2018 devet ekip

Filip Matko Ficko, nedelja, 18. marec 2018 ob 09:27
Sodelujoči na tekmovanju 15. marca v Radovljici

Sodelujoči na tekmovanju 15. marca v Radovljici

S tretjim predtekmovanjem 15. marca v Radovljici so sestavili spisek devetih ekip mladih s srednjih šol za gostinstvo in turizem v Sloveniji, ki se bodo maja pomerile v finalnem tekmovanju za Tuševo zvezdico 2018. Na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Radovljica so se v majski finale uvrstile ekipe SŠGT Maribor, SŠGT Novo mesto in SŠTG Radovljica.

Izjemno odmeven in nadvse dobro sprejet projekt tekmovanja za Tuševo kuharsko zvezdo, ki ga vsako leto organizira slovenski trgovec Tuš v sodelovanju z Društvom kuharjev in slaščičarjev Slovenije, letos poteka pod imenom Tuševa zvezdica. Tako so 15. marca na Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Radovljici izbrali še zadnje tri ekipe za letošnji veliki majski finale. Tokratni zmagovalci so bili dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor (meni: Skrivni recept pohorskih steklarjev) pred ekipo Srednje šole za gostinstvo in turizem Novo mesto (meni: Črno belo bogastvo v objemu predelanih poljščin) ter ekipo domačinov: Srednje šole za turizem in gostinstvo Radovljica (meni: Potepuška račka).

Dijakinje in dijake sta v Radovljici ocenjevali dve komisiji. Za kuhanje Tomaž Vozelj (predsednik Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije), Boštjan Kovačič (vodja kuhinje hotela Ramada Kranjska gora), Robert Merzel (kulinarik Protokolarnega servisa Brdo) in Davor Družinec (vodja kuhinje OŠ Železniki). Strežbo so ocenjevali: Predrag Canjko (F&B hotel Špik), Aida Kadič (F&B hotel Ramada and svites resort Kranjska gora), Amir Dizdarević (vodja strežbe hotela Toplice Bled) in Zlatko Šparakel (vodja strežbe Protokolarnega servisa Brdo).

Po zagotovilu vodje korporativnega komuniciranja v Tušu Anje Marjetič se bodo v finalu meseca maja pomerile ekipe SŠGT Ljubljana (2 ekipi), Celje, Maribor (2 ekipi), Radenci, Radovljica, Novo mesto in Izola. Devet ekip se bo predstavilo z lokalno kulinarično zgodbo, ki jo bodo skupaj oblikovali: kuhar in pomočnik kuharja (jed pripravita), natakar (jed postreže) in turistični tehnik (jed predstavi z lokalno zgodbo). Ob koncu bo Tuševa zvezdica 2018 postala ena od dveh najboljših ekip, ki bo v superfinalu pripravila najboljšo kulinarično zgodbo o sladici, pripravljeni iz sestavin skrivnostne škatle.

Foto: Arhiv TUŠ-a


Več v Kultura in izobraževanje